CRISTI DANILEŢ – judecător

06/04/2018

Impotriva dezinformarii: Stirea despre taberele SRI cu magistrati, un FAKE NEWS

Filed under: CSM,impotriva dezinformarii,securisti — Cristi Danilet @ 6:59 PM
Tags: , , ,

tabaraÎn loc să vopsească ouă și să facă cozonaci, s-au apucat unii să scoată la lumină un „procol mai mic” în temeiul căruia, chipurile, magistrații au fost instruiți în tabere organizate de către S.R.I. Au afirmat că CSM știa de acest lucru. Pentru că am făcut parte din CSM de care respectivii vorbesc, spun că e un  penibil FAKE NEWS, reiterat.

Știrea cu privire la cele de mai sus apare azi, 6 aprilie 2018 . Aceeași știre, considerată pe atunci drept „explozivă”, a apărut pe data de 2 februarie 2016 un site specializat în scuiparea magistraților. Cu o seară înainte demontam minciuna ce avea să apară, postând următoarele pe contul meu de facebook în data de 1.02.2016:

„Mâine veţi auzi o ştire – considera „bombă” – chipurile despre 1000 de magistraţi racolaţi de SRI şi de cineva care deţine un document doveditor. Subiectul vinde, ne aşteptăm la multe clickuri, dar…iată cum stau lucrurile:
– documentul a fost în CSM, e o banală notă internă în care se descrie o cerere şi o posibilă rezolvare a ei;
– nu e vorba despre SRI, ci despre un Departament din cadrul Ministerului Muncii care efectuează un training. Acest training face parte dintr-un proiect mai larg, unde este trecut ca partener celebra Academia de Informaţii Mihai Viteazu;
– magistraţii nu au fost racolaţi de SRI, ci invitaţi să participe la un curs cu privire la violenţa domestică şi trafic de persoane organizat de acel Departament;
– nu e vorba de 1000 de magistraţi, ci de 53 de judecători şi 147 procurori care şi-au arătat disponibilitatea de a participa la curs;
– CSM s-a opus participării magistraţilor încă din data de 21 iulie 2015 , a răspuns astfel Departamentului şi a trimis o adresă în acest sens către toţi magistraţii. Iată dovada pentru ce spun eu, la pct. 8 de aici .
Aşa că „racolarea” aka „trainingul” nu a mai avut loc.” 

Că știrea este și a fost o minciună, e ușor de demonstrat. Hotnews a făcut atunci o investigație în care s-a primit un răspuns oficial de la organizatori în care se arată că niciun magistrat nu a participat în acel proiect. În concluzie: mai bine unii s-ar lăsa de jurnalism, mai ales dacă au dosare penale, și s-ar pregăti de Paște, cu post și rugăciune, cum îi șade bine creștinului.

6 comentarii »

 1. e usor de demonstrat doar ca nu afla nimeni niciodata adevarul pt ca televizuinile mafiei au monopol pe informarea cetatenilor la tv. ei pe asta se bazeaza

  Comentariu de nascase — 07/04/2018 @ 2:32 PM | Răspunde

 2. exista o vanzoleala extrema in legatura cu asa zisele protocoale intre servicii secrete si alte institutii si, pentru ca suntem in preajma zilei in care am sarbatorit „nasterea Domnului” cum minunat se exprima un ministru de interne al carui nume nu o sa il fac public, as dori sa ma lumineze si pe mine cineva.
  Concret, sa presupunem ca serviciul secret roman a aflat ca un cetatean va atenta la siguranta nationala si apararea Romaniei. Normal, va incepe sa il monitorizeze. Ulterior se constata ca cetateanul nu va pune o bomba intr-o piata, dar a taiat gatul unui om si l-a aruncat intr-o prapastie. Ce trebuie sa faca respectivul serviciu secret? Pentru ca nu intra in atributiile lui, va sterge inregistrarile si va merge la culcare? Nu este normal sa informeze alte organe abilitate sa se faca cercetari de alta natura?

  Comentariu de Andrei Voion — 12/04/2018 @ 9:45 AM | Răspunde

 3. D-voastra Danilet, va faceti ca nu intelegeti. Responsabilii pentru distrugerea unei tari si alungarea a un sfert din populatia ei trebuie adusi in fata Justitiei in formula Tribunalului de la Nurnberg, restul e statistica si un lung probatoriu.

  Comentariu de Valeriu Damian — 17/04/2018 @ 9:25 AM | Răspunde

  • Eu cred ca dvs nu intelegeti cum functioneaza o democratie si inca sperati ca puteti sa ii puneti la zic pe cei care nu va plac. Ei, dar daca s-ar face invers, v-ar conveni?! Somn usor, caci se pare ca nazismul si comunismul v-a lasat cosmaruri!

   Comentariu de Cristi Danilet — 18/04/2018 @ 9:30 AM | Răspunde

 4. Eu nu înțeleg un lucru: de ce astfel de colaborări între instituții ale statului sunt stabilite doar prin protocoale între ele și nu prin legi? Doar e vorba de activitatea lor de bază. Protocol de cooperare, atunci când vor să participe împreună la un anumit proiect, la un eveniment ș.a.m.d. Dar dacă e vorba de ceva sistematic, constituind însăși esența activității lor, ar trebui să intre în legile de funcționare ale acelor instituții. Ceva îmi spune că tocmai de asta legile nu precizează colaborările cu pricina, pentru a nu fi condamnați penal cei care le-au făcut (sau, mă rog, sponsorii ori stăpânii lor).

  Comentariu de Dan C. Lungescu — 18/04/2018 @ 10:12 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: