CRISTI DANILEŢ – judecător

25/04/2018

Decalogul Universitatilor – cine semneaza?

Filed under: educatie — Cristi Danilet @ 3:44 PM
Tags: , ,

educatieRomânia este bolnavă. Pentru că Justiția nu a funcționat două decenii după revoluție. Pentru că Sănătatea este, de fapt, boală curată. Dar mai ales pentru că EDUCAȚIA este la pământ. Dacă nu se face ceva acum, nici peste o jumătate de secol nu ne vom fi vindecat.

De aceea, cred că decalogul propus de domnul Daniel P. Funeriu este unul corect. Și că rectorii universităților din România trebuie să îl semneze:

1) Toleranţă zero la plagiat. Verificăm toate tezele după 89, prioritar ale demnitarilor şi facem publice rezultatele evaluarii;
2) Orice membru al universităţii care preia o funcţie politică executivă păstrează numai funcţiile didactice pe o perioadă de 5 ani;
3) #metoo;
4) Niciun conducător de doctorat cu mai mult de 8 doctoranzi;
5) Vrem evaluare exclusiv internaţională a proiectelor de cercetare;
6) Nu mai incurajăm şi nu mai luăm în considerare publicaţii in jurnale irelevante;
7) Recrutăm transparent și căutăm activ tinerii valoroși formaţi în străinatate;
8) Nu mai dăm note de trecere studenţilor nemerituosi;
9) Solicităm un CNATDCU, CEMU, CNE, compuse din excelenţă internaţională, minim 30% români activând în străinătate;
10) Ne cerem scuze pentru acţiuni trecute care pot fi interpretate în cheie politică.


http://funeriu.blogspot.ro/2018/04/universitati-va-acuz.html

4 comentarii »

 1. 1) Aveti dreptate dl judecator atunci cand afirmati ca ,,România este bolnavă. Pentru că Justiția nu a funcționat două decenii după revoluție. Pentru că Sănătatea este, de fapt, boală curată. Dar mai ales pentru că EDUCAȚIA este la pământ. Dacă nu se face ceva acum, nici peste o jumătate de secol nu ne vom fi vindecat.”, doar ca eu as spune in loc de ,, nici peste o jumătate de secol” ,,nici peste un secol sau chiar mai mult ”
  2) Chiar daca in ultimii 10 ani s-au facut progrese in justitie, consider ca si in acest domeniu mai sunt multe de facut ( a se vedea de ex.activitatea judecatorilor de tip ,,garbovan ” )
  3) Pentru problemele din sanatate si educatie o parte din vina o are si justitia, care nu a sanctionat prin solutiile pronuntate incalcarile de lege din aceste domenii.
  4) Atata timp cat lucrurile nu vor merge bine in justitie ele nu vor merge bine nici in sanatate si educatie.

  Comentariu de rocambole — 25/04/2018 @ 5:01 PM | Răspunde

 2. Total de acord.Doamne ajută!

  Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 25/04/2018 @ 7:23 PM | Răspunde

 3. Excelenta idee.
  Decalogul reprezinta cele zece porunci religioase și etice dictate de Dumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai, potrivit Vechiului Testament.
  Prin extensie mai mult metaforica, decalogul reprezinta o dispozitie care trebuie executata intocmai. Intrebarea este ce valoare juridica ar avea un decalog, chiar semnat de rectori? ideal ar fi ca acest minunat decalog sa fie transpus in practica printr-o regula imperativa obligatorie, mai exact ar trebui data o lege care sa contina aceste aspecte, inclusiv sanctiuni pentru nerespectarea lor. Dar cum legea este creata de legislativ, de politic, ar insemna sa isi taie singuri ramura de sub picioare……

  Comentariu de Andrei Voion — 26/04/2018 @ 9:40 AM | Răspunde

 4. Corecta trecerea in revista a situatiei actuale a invatamantului universitar si post universitar. Dar ce ne facem cu invatamantul primar si gimnazial, acelea care produc pe banda absolventi mediocri.
  Exemnplu:
  1. In clasele 1-4 calificativele care au inlocuit notele nu fac decat O UNIFORMIZARE a mediocritatii, elevii si parintii nu sunt constientizati asupra propriei valori reale, de multe ori considerandu-se egalii celor real mai buni decat ei.
  2. Absolvent gimnaziu cu 5,80 media pe patru ani, 1,20 medie examen capacitate …. iar daca nu opteaza pentru scoala profesionala ESTE OBLIGAT sa urmeze liceul la zi, macar pana la 10 clase. Asta e legea !!!
  In ideea ” taierii ” capului Hydrei care transforma submediocrii in licentiati….pe bani … si care ajung sa hotarasca soarta celor multi…DA SUNT DE ACORD cu acest decalog.
  Sper ca implicarea celor multi sa fie un suport real in demersul d-voastra.

  Comentariu de Viorel Chi — 26/04/2018 @ 10:44 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: