CRISTI DANILEŢ – judecător

24/07/2018

As pica la examen un ministru

Filed under: MJ — Cristi Danilet @ 11:18 PM
Tags: , ,

“Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal” – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală.

Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși in judecată, cât timp exista cazuri neraportate sau care nu pot fi probate.

In fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă cu cât ea este făcută de ministrul actual al justiției în plină procedura de selectare a unui procuror șef la DNA: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror.

17 comentarii »

 1. Ar fi util sa se poata da share , facebook , google la aceste articolo, lumea ar fi mai bine informata.

  Comentariu de Andrei Ioan Feldrihan — 25/07/2018 @ 7:51 AM | Răspunde

 2. Din nefericire pentru tara noastră, Tudorel Toader este un personaj complet compromis moral. In incercarea lui de a distruge justitia penala din România, nu are nici o limita morala sau profesionala. Si mai grav este ca are o Curte Constitutionala obedienta care ii gireaza majoritatea inepțiilor.
  Tot ce face este pentru infractorii PSD Alde si tot ce spune este pentru votanții lor spalati pe creier de Antena 3

  Comentariu de Popescu — 25/07/2018 @ 8:17 AM | Răspunde

 3. Eu sunt sigur ca dl ministru cunoaste aceste aspecte, dar din dorinta de a convinge si de a justifica actiunile sale a facut aceste afirmatii.

  Comentariu de rocambole — 25/07/2018 @ 8:23 AM | Răspunde

 4. Trebuia sa o aparati ca niste caini lupi, TOTI oamenii Justitiei, de la primul la ultimul, pe sefa DNA, fiindca demiterea a fost ilegala si abuziva, dupa cum stii! Ca sa nu mai spun ca demiterea s-a petrecut dupa un raport jalnic, al circarului de Iasi, care nu a convins pe nimeni. In razboaie, d-le Danilet, se contabilizeaza victoriile si atat. Restul sunt povesti. Iar voi ati pierdut! VOI, LEGIUNEA JUSTITIE, V-ATI DEZONORAT IN BATALIA PENTRU ROMÂNIA. In alte vremi ati fi platit cu decimarea sau centesimarea.

  Comentariu de DAOI — 25/07/2018 @ 11:05 PM | Răspunde

 5. Cat timp este prezumtie de nevinovatie ar trebui sa nu existe arestare preventiva…nici retinere.:)

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/07/2018 @ 4:08 PM | Răspunde

  • Asta pentru ca unul ca dvs nu are cunoștințe minime de procesual penal. Că dacă ar avea ar înțelege că motivele de arestare și cele de condamnare sunt diferite. Dar, nah! fiecare gândește după cum știe. Problema e că unii nu știu și își permit să vorbească.

   Comentariu de Cristi Danilet — 27/07/2018 @ 11:10 PM | Răspunde

 6. Iar judecatorul este carpa procurorului….in 99,9% din cazuri judecatorii fac ce le cer procurorii.Deci procurorii decid si nu judecatorii.Am vazut si eu ce inseamna proces penal….am vazut ce prietenie era intre judecator si procuror…si era cam pe aceeasi linie.Procurorul era in fatza avocatului,in stanga judecatorului,cam la egalitate.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/07/2018 @ 4:11 PM | Răspunde

 7. Un alt aspect este ca procurorii si judecatorii sunt prieteni si pe Facebook….pot sa discute pe FB ce pronuntari sa se dea.De pilda o procuroare de pe langa o curte de apel este prietena pe Facebook cu o judecatoare,care este vicepreseinte la Curtea de Apel.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 27/07/2018 @ 4:19 PM | Răspunde

  • Eu sunt prieten si cu procurori , si cu avocati pe FB. Ba pana si cu jurnalisti, si cu politicieni. iar aici, pe blog, corespondez cu unii neica-nimeni. In felul acesta sunt…impartial. PS. Doamne, mai aveti prostii din astea de debitat in public?!

   Comentariu de Cristi Danilet — 27/07/2018 @ 11:07 PM | Răspunde

 8. Poate ca dumneavoastra sunteti nevinovat,dar va faca un procuror dosar penal,va retine si judecatorul va aresteaza pentru 9 luni….pe articolul 148 punctul f….ce SI in final va achita.Ce veti face?Dati statul in judecata?Scrieti cu atat lejeritate despre lucruri pe care nu le stiti.O experienta de felul asta v-ar schimba gandirea?
  Un om nevinovat nu are cum sa fie arestat preventiv niciodata,pentru ca e abuz,CEDO nu va da dreptate.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 28/07/2018 @ 3:54 PM | Răspunde

  • Standardele CEDO de arestare a unei persoane sunt mai scăzute decât cele din România. Nu vorbiți dacă nu cunoașteți!

   Comentariu de Cristi Danilet — 03/08/2018 @ 9:06 AM | Răspunde

 9. Domnule judecator,sunteti acoperit cumva?Ca apareti pe lista acoperitilor din justitie….wow,acoperitii nu ar trebui sa ramana in magistratura:)

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 31/07/2018 @ 10:54 AM | Răspunde

  • Zilele astea am purtat o șapcă, că eram în Grecia și soarele era puternic. Mi-am pus și ochelari fumurii. Se pare că am fost acoperit bine, că nu am făcut insolație.

   Comentariu de Cristi Danilet — 03/08/2018 @ 9:05 AM | Răspunde

 10. Procurorul NU ar trebui sa fie magistrat. Ar trebui sa fie EXACT LA NIVELUL AVOCATULUI. Asa cum este în Canada. Stiti bine domnule judecator ca în Canada, procurorul este avocat de la couronne în zona franceza si crown advocate în zona engleza. Procurorul în Canada NU este egaul judecatorului, NU ESTE MAGISTRAT. În fine, si eu daca as fi într-o comsie de examinare, pe toti care ati fost în CSM sau în foruri care au putut propune modificarea cpp si cp, sincer, v-as pica la examen numai si numai pentru faptul ca ati lasat probabil intentionat brese pentru blocarea drepturilor partii vatamate. Doar doua exemple: 1. în Camera preliminara judecatorul da un termen de X luni pentru terminarea unei cercetari penale. Organul de cercetae penala nu respecta termenul. SUNT SANCTIUNI? NU ! Cine sufera ? Evident partea vatamata. Din nou la Camera preliminara, din nou alt termen si se poae tine într-o veselie acest blocaj juridic. Al 2-lea exemplu: poate partea vatamata sa conteste o decizie definitiva de neânceperea urmaririi penala luata de judecatorul de Camera preliminara? NU, partea vatamata NU poate ! Dar faptuitorul are calea de atac pentru contestarea deciziei de inculpare ? Evident ca da ! Este constututional ? Partea vatamata este pe picior de egalitate cu faptuitorul? Este clar ca nu ! Deci, în ambele exemple date, partea vatamata, adica victima, este pusa la zid. Vi se pare corect, domnule judecator?

  Comentariu de Claudia — 02/08/2018 @ 4:29 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: