CRISTI DANILEŢ – judecător

03/09/2018

Eu te pun secretar de stat, tu ma faci notar public

Filed under: 0. NOUTATI,MJ — Cristi Danilet @ 5:43 PM
Tags: , ,

notariatPrin adresa nr. 89.270 din 19.10,2017 domnul ministrul al justiției Toader Tudorel propune numirea lui Nicolae Liviu Popa ca secretar de stat în Ministerul Justiției; până atunci Popa lucrase ca director general la  UNNPR, aflat în coordonarea MJ. Primul ministrul este de acord cu această propunere și îl numește pe domnul Popa secretar de stat prin Decizia nr. 658 din 24.10.2017.

Pe 10.08.2018 domnul Tudorel Toader solicită Președintelui Uniunii Notarilor să îl propună ministrului justiției pentru a devenit notar public. Pe 13.08.2018 Consiliul Uniunii Notarilor aprobă cererea și solicită suplimentarea numărului de posturi pentru Iași. În acest sens, pe data de 20.08.2018 domnul secretar de stat de la MJ Nicolae Liviu Popa semnează în locul ministrului justiției Ordinul nr. 3216 din 20.08.2018 . Urmează numirea domnului Tudorel Toader în funcția de notar de către ministrul Tudorel Toader, printr-un secretar de stat.

Nu mă îndoiesc că cele descrise mai sus sunt legale. Dar, totuși, o întrebare îmi pun: o fi…firească relația asta de tipul „eu sunt om cu tine, tu ești om cu mine”?!

14 comentarii »

 1. Rezultă încă odată că tov. Todirel T. este conştient că prin deciziile şi atacurile sale împotriva magistraţilor şi justiţiei din România pune umărul la distrugerea statului de drept şi a imaginii României în lume, făcând jocul lui Dragnea şi Tăriceanu – controlaţi de Kremlin şi Budapesta (dacă nu cumva chiar prof. Todirel T. este un purtător de mesaje Kremlin-Bucureşti, via Bălţi). Astfel el îşi pregăteşte o retragere pe uşa din dos a justiţiei pentru a evita privirile usturătoare ale foştilor colegi şi foştilor studenţi, şi poate ale fiilor şi prietenilor săi! Dar de ce ţi-e frică nu scapi: nu va putea evita vreodată privirile românilor ieşeni când va ieşi în stradă şi va îmbătrâni foarte urât. Dumnezeu nu doarme!

  Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 03/09/2018 @ 6:32 PM | Răspunde

 2. Firesc… ca e legal. De altfel genul asta de intrebare nici nu se va mai pune cand vor intra in vigoare noile legi ale justitiei avand in vedere ca principiul „eu sunt om cu tine, tu esti om cu mine” devine autorizat, mai putin daca suntem din aceeasi familie, nu? Mai ales cand sunt doar avantaje pentru parti si nu exista daune pentru terti care sa ceara ceva la civil.

  Comentariu de un jurist — 03/09/2018 @ 6:51 PM | Răspunde

 3. Judecătorii nu au dreptul să se îndoiască de „firescul” unei legi. Ei sunt obligați să o aplice indiferent daca li se pare buna sau nu. Dați.va demisia și faceți.va parlamentar. După aceea cu un grup majoritar in parlament votați legile pe care le vreți. Daca tot ați adus vorba de cat de firesc este ce fac unii cum explicați nenumărate cazuri cand un judecător pt furt de milioane de euro sa dea politicianului 3/4 ani și iese după 2 cu buna purtare si banii nu.i mai vede nimeni și omului care fura o căruță de porumb tot 3/4 ani. Despre asta sa vorbiți d.stra ca judecător. Lăsați leprele de politicieni în pace și faceți.va curat in ograda proprie.

  Comentariu de Ion — 04/09/2018 @ 4:56 AM | Răspunde

  • Nu ati inteles apropoul meu cu „firescu”. El era legat de nefirescul Protocoalelor spus de ministrul justitiei si analizat in postarea anterioara. Cat priveste viitorul meu si curatenia, eu zic sa va abtineti sa imi preziceti viitprul sau sa imi dati indicatii ce sa fac sau ce sa scriu.

   Comentariu de Cristi Danilet — 04/09/2018 @ 2:53 PM | Răspunde

  • Judecatorii au dreptul si datoria sa se indoiasca de orice lege in vigoare sau propunere de lege pe care o considera nedreapta, nociva, antisociala, etc.
   Si sa propuna modificări ale legislației.
   Concomitent aplică legile in vigoare.
   Cine este mai in masura sa aprecieze impactul juridic sau social al unei legi decat judecătorii ?
   Sau Psd-ul lui Dragnea deține adevărul absolut in opinia dumneavoastră ?
   Pentru ca legile pe care le modifica acum sint facute in mare parte tot de Psd (sau vechile variante : FSN, PDSR, etc.)

   Comentariu de Popescu — 04/09/2018 @ 7:12 PM | Răspunde

   • „Judecatorii au dreptul si datoria sa se indoiasca de orice lege in vigoare” – parerea mea despre o lege prea putin conteaza. Odata ce este in vigoare, o voi aplica intocmai.

    Comentariu de Cristi Danilet — 05/09/2018 @ 4:46 PM | Răspunde

    • „Concomitent aplică legile in vigoare”, desigur.
     Dar daca o lege pare nedreapta, pentru ca legile nu sint facute de Dumnezeu, ci de niste parlamentari, majoritatea agramati, prosti, si mai ales lipsiti de moralitate (de ex. infactorul care conduce Camera deputatilor), cred ca toti juristii au datoria sa militeze pentru modificarea legii respective. Daca legile nu ar putea fi imbunatatite, nu s-ar mai justifica existenta Parlamentului

     Comentariu de Popescu Marius — 10/09/2018 @ 3:55 PM | Răspunde

    • Si este firesc? Faceti-ma sa inteleg. Cand calitatea legiuitorilor este atat de jos, nu credeti ca ar fi un act de patriotism ca cei care se pricep sa poata face ceva? Cu ce a gresit justitiabilul, care poate plati si pentru nefireasca tacere a celui care intelege si a de greu-de-inteles tacere a celui care respecta o lege in numele unui principiu. Am sa ma straduiesc sa inteleg.

     Comentariu de Ariadna Florescu — 11/09/2018 @ 8:38 PM | Răspunde

     • Justitiabilul a ales cand a luat decizia sa adopte – prin reprezentant – acea lege care, brusc, nu ii mai convine.

      Comentariu de Cristi Danilet — 12/09/2018 @ 12:30 PM | Răspunde

 4. Mai este ceva firesc din ce face Ministrul Injustiției ?
  Puteți identifica macar o actiune a acestui ministru în favoarea societatii ?

  Comentariu de Popescu — 04/09/2018 @ 11:36 AM | Răspunde

 5. Josnic! de cel putin două ori.

  Comentariu de Silvia — 04/09/2018 @ 5:57 PM | Răspunde

 6. Mie mi se pare mai grava nominalizarea acelei procuroare la sefia DNA.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 08/09/2018 @ 8:34 AM | Răspunde

 7. da, este firească,dacă ne raportăm la legile naturii umane

  Comentariu de jax — 19/09/2018 @ 11:04 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: