CRISTI DANILEŢ – judecător

24/09/2018

De ce nu merg la referendumul pentru casatorie

Filed under: LGBT,referendum — Cristi Danilet @ 9:01 AM
Tags: , , , ,
  1. Pentru că schimbarea Constituției nu a fost argumentată juridic: în România nu a fost și nu este nicio inițiativă de legalizare a căsătoriilor dintre persoane de același sex. Este adevărat, există țări în lume care au acceptat astfel de căsătorii, dar fiecare țară are dreptul suveran de a reglementa cum crede de cuviință acest lucru.
  2. Pentru că Lege Fundamentală, Constituția nu este un dicționar. În Constituție se trec principiile, în legi se dezvoltă normele. Nu văd de ce am defini cuvântul „soți” și nu am defini orice alte cuvinte apar în Constituție. Mai mult, dacă se optează pentru definirea cuvântului „soți”, îmi pun problema dacă cuvintele „bărbat” și „femeie” nu ar trebui și ele definite, căci oricând Parlamentul ar putea da o lege prin care să stabilească cine știe ce înțeles al acestora – nu?! – de exemplu, în loc să corespundă sexului biologic, să fie potrivit voinței persoanei în cauză.
  3. Pentru că modificările din ultimii ani la Codul civil au transformat căsătoria dintr-o instituție care privea ca un tot entitatea alcătuită din cei doi, într-un contract privat unde cei doi au drepturi individuale: să își păstreze numele anterior, copilul din altă căsătorie, averea tot astfel, relațiile sociale proprii etc. Cu atât mai mult nu cred în dreptul societății de ce a  decide ce sex să aibă partenerul pe care o persoană adultă și-l alege în cunoștință de cauză.
  4. Pentru că referendumul nu are legătură cu familia, ci cu homosexualii. Nu cu căsătoria, ci cu marginalizarea unor indivizi. Nu cu iubirea de aproapele, ci cu ura față de cei care sunt altfel. Eu nu vreau să mă fac părtaș la falia produsă de dezbaterile pe acest subiect în societatea românească. Sunt căsătorit și am copii, dar sunt tolerant, accept diversitatea și nu mă interesează viața intimă sau de familie a nimănui. La fel gândesc aproape toți cei din jurul meu: prieteni, rude, colegi de serviciu.
  5. Pentru că populația a fost păcălită cu privire la scopul și rostul modificărilor și nu cred că poate da, astfel, un vot real  – oamenilor li s-a spus că homosexualii vor să se căsătorească și la noi, că SUA și Europa ne vor impune să acceptăm căsătoria gay, al doilea pas este adopția copiilor de către homosexuali), preoții vor fi obligați să căsătorească religios homosexuali.
  6. Pentru că în strângerea de semnături și în dezbateri s-a implicat Biserica. Or, eu cred și respect principiul separației dintre Stat și Biserică. Astfel că nu pot accepta ca autoritățile bisericești să fie actori într-o mișcare civică care își propune modificare unui act politico-juridic.
  7. Pentru că trei sau chiar patru milioane de cetățeni români sunt peste hotare și acceptă să își crească copiii în țări unde toleranța este o virtute și unde relațiile homosexuale sunt acceptate social. Iar în România omul a devenit lup omului. Mai mult, la noi încă nu s-a votat legea parteneriatului civil între persoane de orice orientare sexuală și România încă refuză să recunoască căsătoriile între parteneri de același sex și parteneriatele între persoane de orice orientare sexuală încheiate în străinătate.
  8. Pentru că în paragraful nr. 42 din Decizia 580/2016 Curtea Constituțională spune clar că în România, din punct de vedere legal (juridic), prin căsătorie Constituția actuală înțelege numai uniunea dintre bărbat și femeie, astfel că – conchide Curtea Constituțională –  inițiativa de revizuire prin referendumul declanșat nu acordă și nu reduce vreun drept, ci este menită doar a aduce o precizare a sintagmei „între soți”.
  9. Pentru că m-a scârbit pseudo-dezbaterea pe legea de revizuire a Constituției cu privire la cuvântul „soți” care a avut loc în Parlament: despre Big Bang și facerea lumii, despre familie și adopții, când ar fi trebuit să se discute despre căsătorie. Și mai ales pentru că mă revoltă la culme cheltuirea aiurea a banilor publici pentru acest referendum.
  10. Pentru că îmi repugnă ipocrizia și demagogia celor care spun că vor să facă familia mai trainică și copiii mai lipsiți de griji. În realitate, a doua zi după referendum, nimic nu se va fi schimbat:căsătoria se va face tot la Stare civilă, homosexualii tot se vor ține de mână în public dacă asta vor dori, ratingul site-urile porno tot va crește imediat după ce lumea iese de la școală și de la serviciu, că tot unul din trei copii se va naște în afara căsătoriei părinților săi, că numărul divorțurilor tot va fi în creștere, că uniunile faptice (concubinaje) tot vor exista, că tot ne vor oripila cazurile de incest care ne vor ajunge la cunoștință, că tot vor fi peste 40.000 de copii născuți de mame și abandonați ori copiii agresați în propriile lor familii (indiferent de componența sau legitimitatea lor).

 

8 comentarii »

  1. #nevedemlareferendumvotămdarestulestevrăjeală

    Comentariu de Ioan Joldes — 24/09/2018 @ 9:06 AM | Răspunde

  2. Există o lege de revizuire a Constituţiei publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 255/22.03.2018, care adaugă la art. 37 un aliniat nou -3-privind accederea în Camera Deputaţilor, în Senat, la preşedenţie, în organele locale, ale celor condamnaţi penal. Este proaspătă, după cum se vede.
    Eu am vage bănuieli că dacă referendumul se validează, această lege va fi ignorată, dar dacă va fi invalidată, va fi trecută ca şi supusă plebiscitului şi, în baza ei, să fie respinsă iniţiativa de „Fără penali în funcţii publice”, fiind identică cu cea recent respinsă.

    Comentariu de Mart — 24/09/2018 @ 9:51 AM | Răspunde

  3. De ce merg la Referendum (daca intrebarea pusa pentru ca cetatenii natiei sa raspunda va fi corecta):
    1. Pentru ca daca in Constitutie este scris ceva clar (nici nu mai conteaza daca sunt drepturi fundamentale sau alte drepturi care prezinta un maxim de interes pentru natie),atunci mai putem spera ca si judecatorii sa bage de seama, nu ca pana acum,ei redactand hotarari judecatoresti de la 3 luni in sus sau dupa 2 ani de la pronuntare,ba uneori uitand sa le semneze si plecand la pensia aceea „rezonabila” stabilita de Parlament (a se vedea cazul de la ICCJ).
    2. Pentru ca 3 milioane de concetateni de-ai mei,romani ca si mine,au cerut acest lucru si eu cred ca este bine sa le acord respectul meu exprimand raspunsul : DA sau NU. Singurul motiv pentru care nu m-as duce este o situatie de genul „sunteti de acord sa se modifice Constitutia in forma stabilita de Parlament” sau alta bazaconie imaginata de profesionistii domeniului juridic,care-si inchipuie ca noi ceilalti nu meritam atentie in aceasta problema (cum ca stiu ei mai bine cum e cu legea,cum e cu morala,stand la caldura confortabila asigurata de noi,nejuristii sau imbracand haine frumoase facute tot de noi,nejuristii).
    3. Pentru ca vreau sa vad pana unde ajunge nemernicia celor care tin pecetea care trebuie pusa pe actele fundamentale facute de inaintasi sa apere drepturile noastre cetatenesti; adica de ce vointa exprimata de noi la Referendumul trecut nu s-a aplicat si acum avem tot un Parlamant burdusit cu insi abonati la banul public,care voteaza cu ochii inchisi,pe banda rulanta,la ordin politic,toate hotararile Guvernului pe baza carora se „fura legal” avutia nationala ; de ce Hotararile Curtii Constitutionale privind un camion de texte de legi si alte acte normative constatate neconstitutionale nu se aplica si parlamentarii dorm cu capul pe pupitru la dezbateri (daca nu cumva dorm acasa si nici nu mai vin la sesiune),etc,etc.
    Ma opresc aici,pentru ca ajung 3 motive. Mai trebuie sa vreau iar acesta ar fi cel mai important motiv.
    Cu respect,
    Mihai Rusu

    Comentariu de cleanwaterclub — 24/09/2018 @ 1:21 PM | Răspunde

  4. D-le Mihai Rusu:
    De ce unii cred eronat că printr-o inducere în eroare colectivă profesionistă, costisitoare , asigură viitorul copiilor lor?!
    1.În Constituţie scrie clar:
    Art. 72 – Imunitatea parlamentară

    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
    (2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
    (3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

    Vă rog citiţi cu atenţie aliniatul (2) şi vedeţi cum d-l deputat Borbely sau doamna senator Andronescu (şi mulţi alţii) au scăpat de urmărirea penală, prin votul Parlamentului, mai mult, dl. Vosganian, în acelaşi dosar cu dl. Videanu, a fost scutit de urmărirea penală, în timp ce Videanu a fost cercetat şi judecat. Scrie negru pe alb în Constituţie că pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată, , dar „cine poate” nu o respectă!
    Vorbesc despre organul legislativ al ţării! Dvs. aveţi speranţe de la judecători, corect, dar din moment ce pentru cel mai înalt for de legiferare şi pentru demnitari avizele specialiştilor sunt consultative , şi legea care prevede o „recomandare” de 30 de zile pentru redactarea unei hotărâri este …recomandare, nu obligaţie.
    2. Am văzut zbaterea pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, o temă actuală şi deosebit de importantă pentru viitorul naţiei. Pentru 1 milion de semnături, mii de voluntari s-au zbătut peste 6 luni de zile, pe străzi, în staţii de metro, la adunări publice, prin malluri şi săli de sport.O mulţime de semnături au fost invalidate de primarii psd şi chiar primari pnl – eu vreau să ştiu când, unde, cine a strâns cele 3 milioane de semnături şi când au verificat primăriile acele semnături, ca să am convingerea că 3 milioane de oameni nu pot dormi dacă în Constituţie nu este redefinită căsătoria! Nu pot avea respect faţă de nişte liste false şi pretenţii inutile!
    3.Acest punct nu are nici o legătură cu numitul referendum, chiar dacă ceea ce aţi scris e adevărat.Dar tocmai cei numiţi de dvs. DORESC acest referendum, iar întrebarea firească ce se naşte de aici este .DE CE?!

    De aceea NU merg la referendum!

    Comentariu de Mart — 24/09/2018 @ 7:16 PM | Răspunde

    • Buna ziua.
      Eu cred ca viitorul copiilor se asigura numai prin dezvoltarea economica si progres social,nu prin reglementari juridice,de aceea acest punct al divergentei trebuie scos din discutie.Personal am constatat ca au dreptate cei care afirma ca „acolo unde legea dezbina cultura si civilizatia uneste”.
      Din experienta (prea indelungata) am observat ca nici macar reglementarile tehnice (procedurile de lucru standard) nu se mai respecta la modul serios ( a se vedea scandalul cu softurile antipoluante de la Volkswagen).
      Despre faptul ca prevederile,chiar imperative ale legii,nu se respecta mai ales privind parlamentarii,membrii guvernului,alti demnitari,aveti dreptate,o dovedeste realitatea tragica a dristrugerii economiei nationale prin interpusii celor din Parlament si din Guvern (de la 1990 incoace).
      Foarte putini au platit cu libertatea,niciunul cu averea insa.Fara exceptie,ei au dobandit pe nimic fabrici,paduri,flote,parcuri tehnice cu dotari de telecomunicatii,etc si apoi le-au revandut la preturile reale iar banii i-au transferat in strainate.
      Cum sa probezi aceasta „tehnica criminala” cu mijloace avocatesti obisnuite: martori, documente oficiale,etc,atat timp cat ei s-au servit de fosti ofiteri din serviciile speciale sau poate chiar inca activi dar corupti?! Pentru o astfel de „maladie” trebuie tot asa,instrumente speciale,adica interceptari de convorbiri,perchezitii secrete,filaje,infiltrari,protejari de martori,etc,ori tocmai aceste lucruri societatea romaneasca nu este pregatita sa-l admita,asa cum in SUA este de la sine inteles ca il arestezi pe infractorul prins asupra faptului fara sa mai astepti dezbateri parlamentare.
      L-ai putea lega pe infractor la Paris sau la Istambul si-l aduci la Bucuresti,dar fara sprijinul ambasadelor (aflate in mana Guvernului) cum sa faci? Si apoi chiar daca dintr-o intamplare norocoasa ai pus mana pe el in Romania si-l arestezi,stiu ei guvernantii cum sa-i stimuleze pe procurori si pe judecatori sa plimbe dosarele de la unii la altii, pana reusesc sa modifice legea.
      Si ori nu mai sunt „legale” probele ca probe, desi se vede clar fapta criminala,ori a fost promulgata o „lege mai favorabila” si ticalosul a scapat!
      Si ca sa fie treaba treaba,dupa un an ticalosul vrea functie politica sau administrativa sau chiar de judecator, pe motiv ca…a fost persecutat pe nedrept!..
      De aceea eu nu m-as duce cu discutia la analiza cauzelor pentru care nu stau la racoare Borbely sau Andronescu (pe care eu am curajul sa nu-i denumesc cu „d-l” sau „d-na”,din motivele aratate,anume ca eu fac distinctia intre „hoti” si „condamnati pentru hotie”,cei doi nefiind inca in pozitia de „condamnati”).
      Eu merg la Referendum pentru ca nu putem sa reparam deodata toata stricaciunea tarii care s-a facut in 30 de ani ;nimeni nu mi-a propus o „noua Revolutie” care sa permita o noua Constitutie,schimbata de la radacini.
      De aceea eu trebuie sa merg pe calea Reformei,singura alternativa la Revolutie, in lumea civilizata.
      Merg la Referendum sa definim familia,apoi vom actiona sa o sprijinim,sa o intarim,sa o protejam mai bine,scapati de indoiala si de divergente sterile.
      Respect orice opinie,ma pot adapta si la cele care sunt in contra mea,dar voi fi dezamagit pentru orice lipsa de implicare a vreunui roman privind participarea la Referendum. Nu mai merge sa ne aparam cu presupunerea ca votul nostru se poate lega ,pe timpul noptii,in scop dusmanos,la vreun partid sau la guvern.
      Vorbim clar despre definirea familiei si a casatoriei,nu de alte dorinte de mai bine pe care nu ma indoiesc ca le avem fiecare.
      Rusu Mihai

      Comentariu de cleanwaterclub — 25/09/2018 @ 1:07 PM | Răspunde

  5. Toate aceste ”ameteli” din articol au reusit sa ma convinga sa merg la vot. Fie doar ca sa nu le fac pe plac lui Danilet si prietenilor lui de la ”rezist”. Astia din urma …..la munca !

    Comentariu de PS — 01/10/2018 @ 6:15 PM | Răspunde

    • Ameteala vine cand incepeti sa ganditi singur, ca urmare a argumentelor aduse. Atunci se produce un vartej: incepeti sa functionati!

      Comentariu de Cristi Danilet — 01/10/2018 @ 11:14 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: