CRISTI DANILEŢ – judecător

08/11/2018

Manualul romanesc de educatie juridica – resursa pentru UNODC

Filed under: educatie juridica — Cristi Danilet @ 11:21 AM
Tags: , , ,

dohaE4J

Manualul de educație juridică scris de judecătorul Cristi Danileț a fost acceptat de UNODC din cadrul Organizației Națiunilor Unite ca material resursă pentru programul E4J – Education for Justice, lansat în baza Declarației ONU de la Doha din anul 2016 care și-a propus promovarea culturii legalității în toată lumea.

S-au publicat pe site trei variante ale manualului: în limba engleză, în limba germană și limba română, care pot  fi accesate la adresa https://goo.gl/7ZSe7H. 

La cel de-al 13-lea Congres al Națiunilor Unite privind prevenirea criminalității și a justiției penale din Qatar în 2015 a fost adoptată Declarația de la Doha. Pentru a o pune în practică, UNODC – prin sprijinul financiar al Qatarului – a lansat un program global amplu care cuprinde patru domenii: (1) consolidarea integrității judiciare și prevenirea corupției; (2) promovarea reabilitării deținuților și integrarea socială; (3) prevenirea criminalității tineretului prin sport; și (4) încurajarea unei culturi a legalității în școli și universități prin intermediul inițiativei „Educație pentru justiție”.

Inițiativa Educație pentru Justiție (E4J) urmărește prevenirea criminalității și promovarea unei culturi a legalității prin activități educaționale destinate nivelurilor primare, secundare (gimnazial și liceal) și terțiare (universitar). Aceste activități vor ajuta educatorii să predea generațiilor următoarea pentru a înțelege mai bine și pentru a aborda problemele care pot submina statul de drept și pentru a încuraja eelvii și studenții să se implice activ în comunitățile lor și profesiile viitoare în acest sens

3 comentarii »

 1. Cred că este o cinste deosebită pentru dumneavoastră. Pentru mine ca român este o mare onoare, sper ca cetățenii României să fie receptivi în număr cât mai mare, faceți o muncă extraordinară, felicitări.

  Comentariu de Cristian Antonio — 08/11/2018 @ 11:33 AM | Răspunde

 2. Felicitări! O șansă pentru tinerii români dacă România va fi un stat de drept. Doamne ajută!

  Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 08/11/2018 @ 6:02 PM | Răspunde

 3. O realizare frumoasa! Felicitari, domnule judecator!
  Cu deosebita consideratie,
  Mihaela Sivu

  Comentariu de Mihaela Sivu — 10/11/2018 @ 7:32 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: