Judecatorul nu se poate multumi cu ce face, daca poate face acel ceva mai bine. Asta e diferenta intre cei ce isi indeplinesc destinul si cei care si-l rateaza. Intre profesionisti si ignoranti. Intre cei care dac dreptate si cei care aplica legea (nov.2009, CD).
Cand justitia e acceptata, cand judecatorul intelege si isi asuma ce face, nu mai vorbim de ROLUL lui, ci de MENIREA sa. Caci ceea ce face judecatorul e ceea ce trebuie, nu ce crede el ca trebuie sau ce vor altii (partile etc.) (oct.2009, CD).
Nu am curajul de a nu face nimic (mai 2009, CD).
A fi independent nu inseamna atat a actiona independent, cat mai ales a gandi independent (ian 2009, CD).
Impartialitatea este virtutea suprema a unui judecator, care provine din integritate si este garantata prin independenta (iunie 2008, CD).
Independenta este ca si permisul de conducere: cum daca detii permis, nu inseamna ca si esti in stare sa conduci un autoturism, tot astfel daca esti declarat independent prin lege nu inseamna ca si stii cum sa iti valorifici aceasta independenta (oct 2007, CD).
- Principiul e în toate
- niciodată să nu uiti asta
- toată viata principiul să te călăuzească
- înconjoară-te numai de cei ce respectă principiul
- cei ce luptă pentru principiu îndură orice.
- singura glorie eternă e cea din lupta pentru principiu.
- nimic nu există în afara principiului.
(13.05.2008, CD)
,,Experienta personala este cea mai costisitoare scoala avietii,,
Comentariu de ion dumitru — 20/04/2009 @ 3:05 PM |
Toata aceasta lupta si agitatie pentru pastrarea intangibilitatii principiului imi aminteste de adagiul latin „Fiat justitia, pereat mundus!”. Este bine sa aiba omul un sistem valori, o axiologie care decurge (la origine) din cele 10 porunci ale tablelor legii lui Moise. Poate ca pentru omul obisnuit e prea mult spus „sistem”, e mai bine zis „un set” (o lista) de comenzi clare care sa-l ghideze intre bine si rau. Multi se cred dincolo de bine si rau, ceea ce este…Rau. Si a socoti principiul (oricare ar fi el si de orice natura!) mai presus de viata omului, mi se pare o pozitie riscanta. O fi etern principiul, dar daca suportul si …transportul lui omenesc dispare, nu vad cine l-ar mai baga in seama…pe el,principiul…
Comentariu de Luana Aldor — 23/07/2009 @ 11:03 AM |
la multi ani ! craciun binecuvantat si un an nou fericit !
Comentariu de oliviamarcov — 25/12/2009 @ 2:04 PM |
felicitari domnule judecator.
CRACIUN FERICIT.
LA MULTI ANI
Comentariu de marinescu — 25/12/2009 @ 9:56 PM |
Cristi,
daca stii pe cineva cu masterat sau in curs de finalizare a unui masterat, care sa vrea sa continue cu un doctorat la Rotterdam, transmite-i link-ul din mesajul atasat.
Toate cele bune,
Dacian Dragos
––––––––––
Dr. Dacian C. DRAGOS
Public Administration Department
Babes Bolyai University
71 T. Mosoiu str, Cluj-Napoca, Romania.
0040-722-334741, http://www.apubb.ro
–– Forwarded Message –-
From: Gar Yein Ng
To: daciandragos@yahoo.com
Sent: Mon, April 19, 2010 3:32:37 PM
Subject: do you know anyone for this?
http://www.academictransfer.com/employer/EUR/vacancy/4201/lang/nl/
Dr. Gar Yein Ng
Assistant Professor
Central European University
Legal Studies Department
http://www.academictransfer.com/employer/EUR/vacancy/4201/lang/nl/
Comentariu de Dragos Dacian — 28/04/2010 @ 1:38 PM |
FELICITARI SI LA MULTI ANI! ESTE NEVOIE IN ROMANIA DE OAMENI CA DUMNEAVOASTRA. POATE REUSITI SA MAI SCHIMBATI CEVA SI IN CEEA CE PRIVESTE MODALITATEA DE ADMITERE LA INM SI EXAMEN IN MAGISTRATURA
Comentariu de manu anca — 29/12/2010 @ 11:34 PM |
Impartialitatea ne trimite la caracter. Iar caracterul se află în strânsă legătură cu stilul şi cu ambientul. Iar impartialitatea trebuie raportată la Ceva . Acel Ceva este fie în zona Absolutului fie într – o plăcută sau nu ambianţă , la noi , Bizantină . Imparţialitate , integritate, independenţă – cuvinte frumoase , dar oare cine le înţelege cu adevărat , dar nu atât le aplică în adevăratul sens al cuvântului … Imparţialitatea se vrea a fi pentru magistrat raportul dintre neutralitate , matematică şi cultură . Imparţialitatea pune problema atingerii celuilalt . În ce măsură eşti imparţial . Dacă – l atingi pe cel de lângă tine ? Îl pipăi sau spui ceva despre el ? cel în proces … unde se opreşţe atingerea ? şi câţi o spun ? şi cum o spun ? dar situaţiile în care mulţi se abţin şi apoi văzând şirul uneori nesfârşit al respingerilor li se face lehamite şi nu mai zic ? Imparţialitate iarăşi vorbeşte despre Cerinţa Autorităţii Morale Întrupate în Noi . Oare o avem ? Cum se manifestă ? Imparţialitate este sora Interesului , rostului . Ce fel de Interes . Interesul civitas sau religiosis ? Dacă ne raportăm la Tatăl Ceresc atunci în adevăr fiind întrupată conştiinţa putem să ne apropiem de imparţialitate. Imparţialitatea înseamnă să fii la toate rece şi să ai în memorie permanent Glossa lui Eminescu . Tu ramai la toate rece orice-ar zice orişicine . Imparţialitate , adică Nu Parte . Dar atunci cu cine ? Şi pentru cine ? Şi pentru Ce ? Un echilibru aşadar te naşte ăpe tine individ dacă ai urmări a deveni magistrat , pretor de odinioară . Suflet pierdut ,renăscut sau reîncarnat pentru o nobilă convingere a Dreptăţii . Imparţialitate … chin sau bucurie … mirare ce o să fie …
Comentariu de Vădeanu Florin — 03/03/2012 @ 7:22 PM |
[…] glorie eternă e cea din lupta pentru principiu.nimic nu există în afara principiului. (link)Foarte frumos, dar acest tip de declaraţii-meditaţii sînt însoţite uneori de postări pe blog […]
Pingback de Pentru Ponta-Dănileţ. Procurorii faţă cu sătenii. LISTE contra CIFRE – 3 milioane « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET — 20/08/2012 @ 12:37 PM |
Pentru un om atat de updatat ca dvs., permiteti-mi sa va atrag atentia ca reflectiile dvs. nu sunt actualizate :)
As fi curioasa sa stiu care este acel ,, principiu,,, pentru un om ca dvs…..
Comentariu de andreea — 12/09/2013 @ 2:34 PM |
Pai daca ele exista tot timpul, nu mai trebuie actualizate.
Nu pot dezvolta aici `Principiul` – tine de un anumit mod de a trai si a vedea lucrurile pentru care discutia nu se poate purta in vazul lumii. Dar, interesant, sunteti printre putinii care m-au contactat in legatura cu acest subiect. El e de fapt o invitatie aruncata in eter pt cei care, la un anumit moment, se simt pregatiti.
Comentariu de Cristi D — 16/09/2013 @ 6:46 PM |
Apreciez ca nu este suficient pentru un lucru doar sa existe pur si simplu, fara ca aceasta existenta sa fie impartasita (cu referire la reflectii…). In ceea ce priveste principiul sau mai bine zis principiile , intebarea mea de mai sus si-a gasit raspunsul, in parte. Pot afirma cu sinceritate ca , personal, aceste principii – unele complexe , altele derivand din bun simt si educatie – nu mi-au servit decat la satisfacerea propriei mele constiinte , in rest nu au determinat decat repulsie, etichetare etc din partea celor din jur. Si atunci imi pun justificata intrebare ; de ce nu renunt la ele, de ce aceste principii ma definesc intr-o lume nedefinita , care cauta orice alteceva decat principii . Acesta era si motivul ce a determinat curiozitatea de a afla care sunt principiile dvs., raportat , pe de o parte , la faptul ca sunteti o persoana care are impuse principii prin statutul profesiei iar, pe de alta parte , sunteti un om intr-o mare de oameni.
Comentariu de andreea — 17/09/2013 @ 8:28 AM |
Nu era vorba de un principii sau principii impuse de statutul profesiei. Ci de un principiu de viata, complex, dupa care ma ghidez. Poate e acela care ma face om intre oameni – multumesc. In rest, nu de etichetari imi fac eu problema: cand lipsesc argumentele factuale, incep atacurile personale. Important e sa intelegi ca unii nu pot depasi un astfel de nivel: de a ataca, eticheta etc pe cei cu care ei de fapt nu se pot masura. Celui acoperit de noroi i se pare ca cel curat e anormal.
Comentariu de Cristi D — 17/09/2013 @ 9:36 AM |
Eu nu m-am facut inteleasa, probabil din aceleasi motive pentru care dvs. va limitati la a-l numi ,, principiu,,. Nu ma refeream exclusiv la principiile impuse de statutul profesiei sau la faptul ca dvs. ati putea fi etichetat .Ambiguu, profund si enigmatic raspunsul dvs.. si, cu toate acestea , am impresia ca nu lasa loc de interpretari sau continuare?
Comentariu de andreea — 17/09/2013 @ 12:32 PM |
Nu pot explica ce este inexplicabil.
Comentariu de Cristi D — 17/09/2013 @ 4:45 PM |
Mi-a facut placere acest subiect referitor la principii.Nu e imposibil sa ,,explici inexplicabilul,, atunci cand acorzi atentie detaliilor. Succes in continuare!
Comentariu de andreea — 18/09/2013 @ 9:08 AM |
E clar ca prin cuvinte se denatureaza substanta lucrurilor.
Pacat ca abandonati subiectul :). Succes si dvs!
Comentariu de Cristi D — 18/09/2013 @ 9:34 AM |