CRISTI DANILEŢ – judecător

12/08/2016

Admitere justitie 2016: nr.candidati

Filed under: admitere — Cristi Danilet @ 8:39 AM
Tags: ,

Pentru concursurile din acest an s-au înscris:

  • 2770 de candidaţi pentru admiterea la INM; sunt 200 locuri de auditori de justiţie, şi
  • 980 de candidaţi pentru recrutarea directă în magistratură; sunt 143 de posturi vacante.

10 comentarii »

  1. Buna seara. Multumim pentru informatii.

    Comentariu de alex — 12/08/2016 @ 5:09 PM | Răspunde

  2. Imi cer scuze pentru interventia mea aici; nu am acces sa va scriu in alta parte in legatura cu articolul dvs. despre mentorat. Un excelent articol care ar trebui sa trezeasca anumite entitati institutionale si individuale.

    Am 71 ani si dupa clasa 7-a am dat examen de capacitate la absolut toate materiile. Dar ca sa intru in examenul de capacitate trebuia sa dau un colocviu; ghiciti din ce? CONSTITUTIA ROMANIEI.
    In plus, anul scolar era organizat in 3 trimestere si erau mai usor de fixat un volum de cunostiinte mai mic decat cele dintr-un semestru. Era timp de recapitulari si lucrari de sinteza in vederea tezelor care se dadeau la toate materiile, inclusiv la rusa care se facea pe atunci pe langa engleza si franceza. Acelasi sistem era si in liceu si nu era problema sa nu luam bac-ul care se dadea tot la toate materiile. Nu tin minte sa fi cazut careva la bacalaureat in 1964 la Liceul Loga din Timisoara.
    Mentoratul se practica atat in invatamant cat si dupa absolvire in cadrul multor discipline. Tatal meu l-a practicat ca profesor; in medicina se practica atat cu studentii cat si cu stagiarii. Era o onoare sa te primeasca un profesor in grupa careia ii era mentor. Se faceau cercetari stiintifice cu studentii si absolventii. Prin transfer de experienta si exercitiu sub grija mentorului s-au putut perfectiona tinerii absolventi. Azi nimeni nu vrea sa transfere experienta personala catre generatiile urmatoare. Din contra, tinerii capabili sunt stopati, blocati de catre generatiile imbatranite. Cercetarea este moarta. Mare pacat pentru viitorul intelectual al acestei tari.

    Comentariu de adriana45miut — 26/08/2016 @ 12:20 AM | Răspunde

  3. Domnule Danilet,
    Va rog sa verificati in limita timpului disponibil pe care dvs. il aveti, daca s-au modificat conditiile de admitere in magistratura cu privire la ofiterii de politiei judiciara (nu ma refer la cei care au sustinut examen de admitere la INM), La examenul de anul acesta (2016) s-au inscris si agenti (sau ofiteri cu o vechime mai mica de 5 ani in politia judiciara) care au sustinut examenul de verificare a cunostintelor juridice, desi nu erau indeplinite toate conditiile legale (vechime de 5 ani pentru ofiterii de politie judiciara). Probabil s-au folosit de documente/adeverinte in care au fost inserate date incomplete sau nereale si s-a creat in avantaj ce nu fac cinste unui viitor magistrat. Exista si posibilitatea ca datele de pe site-ul INM sa fie eronate (a promovat examenul de verificare a cunostintelor juridice la INM si a fost trecut in mod eronat ca promovat la admiterea directa in magistratura) si spun acest lucru deoarece sunt persoane care figureaza inscrise la examenul din acest an atat la INM cat si la admiterea in magistratura (directa), fiind exclusa posibilitatea intocmirii a doua dosare pe acelasi nume si cu acelasi continut.
    In situatia in care legea a fost modificata si pot sustine examen de admitere directa in magistratura si agentii de politie care fac parte din politia judiciara (avand cei 5 ani vechime), dar si ofiterii de politie cu o vechime mai mica de 5 ani in politia judiciara, ma vad obligat sa-mi cer scuze, sa retractez afirmatiile mentionate mai sus si sa va asigur de bunele mele intentii.
    Va multumesc frumos !

    Comentariu de Cristian — 10/09/2016 @ 4:34 PM | Răspunde

    • Legea nu a fost modificata.
      Va rog sa imi dati numele acestor persoane, neaparat!
      Multumesc!

      Comentariu de Cristi Danilet — 28/09/2016 @ 10:07 PM | Răspunde

  4. DACA RAMAN LOCURI NEOCUPATE DUPA EXAMENUL DIN SEPT.-OCT.2016 DE ADMITERE IN MAGISTRATURA ,CAND CREDETI CA SE VA MAI ORGANIZA ALT CONCURS PENTRU OCUPAREA LOCURILOR RAMASE?

    Comentariu de elena nadrag — 14/09/2016 @ 4:41 PM | Răspunde

  5. Buna ziua, domnule judecator ! Puteti sa ne comunicati dacă astazi în Plenul Csm a fost decisă înaintarea către Preşedinte a numirilor în funcţie a celor intraţi cu 5 ani vechime? Si dacă sunt sanse să ajungă în instanţe/parchete începând cu 01.12.16?
    Vă mulţumesc anticipat!
    Cu deosebită consideraţie, Adrian.

    Comentariu de Adrian — 14/11/2016 @ 3:55 PM | Răspunde

  6. Multumim mult. Noi ii asteptam ca pe painea caldă…

    Comentariu de Adrian — 14/11/2016 @ 5:59 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu