CRISTI DANILEŢ – judecător

23/04/2015

In justitie sunt mai multe femei. Majoritatea magistratilor au intrat in sistem dupa Revolutie  

Filed under: 0. NOUTATI — Cristi Danilet @ 8:48 AM

femeie-vs-barbatÎn justiţie femeile reprezintă 65%, iar bărbaţii 35%. Majoritatea judecătorilor şi procurorilor au vârsta de 36-45 ani. Sunt mai mulţi tineri în parchet decât în instanţe.

Judecătorii

În sistemul judiciar din România funcţionează în prezent 4733 de judecători. Dintre aceştia 73% sunt femei şi 27% sunt bărbaţi.

Judecătorii cu vârsta de până la 25 ani sunt în număr de 18. Categoria tinerilor (până în 40 ani) este reprezentată de 30% din numărul total. Cei mai vârstnici, peste 66 ani, sunt în număr de 25.

Majoritatea judecătorilor o constituie cei din categoria de vârstă 36-45 ani. Aproape 3000 de judecători sunt intraţi în sisem după Revoluţia din `89.

.

Procurorii

În sistemul judiciar din România funcţionează în prezent 2780 de procurori. Bărbaţii şi femeile sunt în număr egal.

Sunt 4 procurori cu vârsta până la 25 ani. Categoria tinerilor (până în 40 ani) este reprezentată de 45% din numărul total. Cei mai vărstnici sunt în număr de 33.

Majoritatea procurorilor o constituie cei din categoria de vârstă 36-45 ani, numărul femeilor depăşind aici pe cel al bărbaţilor. Aproape 1500 de procurori sunt intraţi în sistem după Revoluţia din `89.

Statistica este disponibilă AICI.

4 comentarii »

  1. Legile drepte si corecte trebuie copiate din Finlanda si aplicate in Romania pentru a scapa de coruptia din sistemul putred de teroristi romani legitimati de stat !

    Comentariu de rupavili — 23/04/2015 @ 3:50 PM | Răspunde

    • DA, însă : nu va fi îndeajuns DOAR a ”copia” legi din țara ”X” sau ”N”, deoarece nu ne vor folosi la mare lucru! Ar trebui ”copiat” și implementat și ”cheia” : educația, modul de gândire, conștiința, modul de responsabilitate (nu mă voi referi și asupra justițiabilului deoarece articolul de față nu face obiectul) al ”celei mai importante” entități de aplicare a Legii – judecătorul. Judecătorul, NU este egal cu procurorul, nici cu avocatul, nici . . . Un bun judecător, poate aplica în sens pozitiv chiar și o lege mai puțin ”bună” (așa cum acuzăm noi unele legi românești, legile românești sunt stufoase, unele se mai și contrazic pe alocuri, nu sunt : scurte, clare și precise, nu sunt făcute pe înțelegerea tuturor etc etc Judecătorul, le poate interpreta potrivit ”intereselor” lui și nu potrivit ”conștiinței” ! Nu doresc a spune mai multe), judecătorul are aproape puterea absolută.Multe au fost ”copiate” de la țări precum : USA, Germania etc dar diabolic aplicate în realitatea românească.Dacă tot ne referim la entitatea JUDECĂTOR, ei bine : destui judecători au aplicat în sensul dorit de ei, Legile destul de bune, și, nicidecum așa cum dorea Legiuitorul, au creat imense pagube unor justițiabili, Statului Român : nouă tuturor.Câți judecători au plătit potrivit legii responsabilității actului de justiție (oho, să ne amintim sancțiunile CEDO împotriva României din anul 1990 încoace).Dacă judecătorul : 1) procedează potrivit ”propriei conștiințe”, mă întreb: ce mai pot face eu, cetățeanul vătămat de actul de justiție când nu mai am căi de atac ?! Mă rog Lui Dumnezeu să-mi dea putere să trec și peste acea ”încercare” și Amin! ; 2) Ce ”conștiință” poate avea un judecător când CEDO sancționează Statul Român pentru actu săvârșit? Oare, are vreo ”conștiință” ?! Ce fel de ”conștiință” ? Cât de multă? Desigur, am putea extinde comentariul dar nu va avea niciun efect asupra NEDREPTĂȚII făcute justițiabilului de către unii dintre judecători (și sunt destui).Oare, judecătorul german : cum procedează ?! Dar judecătorul din Finlanda ?! Dar cel din USA ?! Ce li se întâmplă acestora pentru actul de justiție vătămător justițiabilului ??? România, NU ARE NICI MĂCAR creată entitate specifică de aplicare și recuperare a pagubelor produse de cei vinovați justițiabililor : abia acum o ”copiază” Guvernul de la ”franțuzi” și poate că, în următorii 100 de ani se va rezolva. Se pare că: actul de justiție în România este potrivit ”Statului Român” al guvernărilor din 1989 încoace.Cu stimă, Ion Ciobanu. Vă doresc o seară plăcută!

      Comentariu de Ion — 27/04/2015 @ 10:39 PM | Răspunde

  2. of! Of, Justiția! Of, actul de justiție! Of, justiție independentă! Am înțeles comentariul dumneavoastră și ceea ce doriți să transmiteți.Întotdeauna studiez cu atenție ceea ce transmiteți și mă bucur dar NU pot fi bucuros de realitatea zilelor noastre, de realitatea actului de justiție, de tot mai multe acte de INJUSTIȚIE (chiar azi, mi s-a făcut un grosolan act de TOTALĂ INJUSTIȚIE și chiar de ”o femeie” pretins ”judecător” și NU la nivel de judecătorie-loc unde mai apar . . ., nu-i pot spune judecător, un adevărat judecător vedea nedreptatea făcută de al judecător și, se străduia pe cât posibil să facă doar și numai DREPTATE ) ! NU procentajul de 65% femei în justiție dau calitatea actului de justiție! ne trebuie oameni cu capul pe umeri, cunoștințe aprofundate, logică juridică, oameni care să gândească cu calm, oameni care să aplice corect Legea și NU pe dorința de răzbunare (și pe alte criterii, mass-medie arată multe și adevărate) și mărinimie/îngâmfare etc etc cea mai mare problemă a bieților cetățeni ce au nenorocul să ajungă în fața unui judecător : actul de justiție! a se reține corect de injustiție.Cât de profund dăunător este actul de justiție în care până și o ”babă chioară” sau ”femeia de serviciu” poate vedea ceea ce unii dintre pretinșii judecători ai zilelor noastre și mai ales femei ”nu pot vedea”! Ei, bine: poate mă veți întreba de era un bărbat, nu era tot la fel ? Mă abțin să răspund. Of Doamne, câtă nedreptate poate să-ți facă unii judecători ! Mai bine te lipsești de un asemenea ”act de justiție a justiției independente” din România! Îți faci singur dreptate! Pot da dovezi concrete asupra actului de ”justiție” făcut mie azi și nu numai.Vă salut cu respect, domnule Cristi și vă aștept cu alte noutăți! Vă doresc o seară plăcută!

    Comentariu de Ion — 23/04/2015 @ 8:27 PM | Răspunde

  3. Justitia trebuie sa fie MODEL de corectitudine si dreptate.Pai ce vedem…?Asa se face dreptatea cum o face kovesi si Stanciu?vai,vai,vai!!!

    Comentariu de YATOU — 04/06/2015 @ 7:11 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu