CRISTI DANILEŢ – judecător

15/08/2017

Prezic: calomnia va reaparea in Codul penal

Filed under: constitutia,dr.omului — Cristi Danilet @ 4:21 PM

Îmi permit să fac o predicție: nu va trece un an și vom avea din nou CALOMNIA în Codul penal. 

Această infracțiune a fost eliminată datorită unui fost magistrat care a crezut în libertatea de exprimare. În mod paradoxal, ea va reapărea din cauza unui jurnalist care a abuzat în mod grav de aceasta, crezând că poate să acuze persoane, în mod public și total nefondat, de comiterea unor ilegalități.

Ei bine, nu: exercitarea libertății de exprimare nu permite încălcarea demnității nimănui! Tot ce are un om mai scump în timpul vieții este DEMNITATEA. Demnitatea este ceea ce face diferența între ‘individ’ și ‘persoană’. Demnitatea este prima valoare ocrotită de Constituția noastră, în art.1 alin. (3). Or, dacă asta nu prețuim încă în Romania, a venit timpul să o învățăm.

2 comentarii »

  1. Da! Cineva a vrut sa ma ajute intr-o situatie pe care nu am rezolvat-o pe deplin nici pana azi. Am fost contactata de o jurnalista tanara, care ori nu a inteles, ori si-a dat seama ca ziarul respectiv ar fi considerat ca pricina este neinsemnata, ori, cine mai stie…Ma afecteaza faptul ca, mai mult ca sigur, a raportat bunului si respectabilului domn, ca nu prea merita…Am fost timorata, am suportat cate 2-3 procese concomitent, iar cand se terminau, incepeau altele… nu am putut sa ii multumesc nici pana azi, pentru bunavointa fata de o persoana necunoscuta, a carei situatie l-a sensibilizat. Ma intreb daca dupa 10 ani trecuti, poate intelege cineva „ce mai vreau”. Vreau sa parasesc lumea aceasta ca un om demn, nu asa cum au reusit sa ma descrie si sa ma faca cunoscuta Credeti ca timpul poate sa sa vindece o astfel de rana? Mi-au furat ani din viata, resurse materiale si acest „ce are un om mai scump in viata”. Poti sa lasi un suflet sa plece incarcat cu o astfel de durere? Intrebari retorice sau, pur si simplu intrebari. Am citit azi cea mai frumoasa „compunere”, va multumesc, domnule judecator.

    Comentariu de flrscdn — 23/08/2017 @ 6:25 PM | Răspunde

  2. Insulta, tulburarea folosirii locuintei dupa mine sunt mai importante, dar ce rost are cand in prezent se face o selectie din cererile depuse, de exemplu în anul 2015, din 2401 plangeri depuse la parchetul Lugoj au fost trimisi in judecata numai 161,adica 2240 de nebuni care nu au nimic de facut si sa faca plangeri de aiurea! nu pot crede asa ceva!

    http://www.ziarulactualitatea.ro/bilant-stralucit-pe-2015-al-parchetului-de-pe-langa-judecatoria-lugoj/

    Comentariu de adi — 24/08/2017 @ 8:08 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: