CRISTI DANILEŢ – judecător

12/07/2018

Declaratii Dragnea influentare complet de judecata

sesizareAzi am sesizat CSM și Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile făcute de Liviu Dragnea, aseară, la un post de televiziune: ”Este un ofițer (…)… care este militar (…) și care mi-a zis că a participat la niște discuții cu anumiți șefi din niște instituții care spuneau că a fost aranjat un judecător din complet, dar se lucrează în continuare.”

Sunt două aspecte aici:
1. Primul aspect, grav: întâlnirea dintre Președintele Camerei Deputaților cu un ofițer activ al serviciilor de informații pentru a discuta de un caz privind mai multe persoane fizice aflat pe rolul instanței supreme. Când a avut loc această întâlnire? Unde a avut ea loc? În ce temei legal? Cine a mai fost de față? Care sunt instituțiile unde s-a discutat acest caz? De ce a participat un ofițer de informații la acea întâlnire? Ce scop avea acea întâlnire? Aici ar trebui să intervină CSM pentru a atrage atenția asupra instituțiilor statului în legătură cu implicarea voluntară a unor ofițeri ai serviciilor de informații în discuții și analize despre justiție.

2. Al doilea aspect, mult mai grav: declarația cum că unul dintre judecătorii cauzei ar fi fost influențat în soluția sa. În aceste condiții, Inspecția Judiciară trebuie să se sesizeze imediat: să îl audieze ca martor pe Liviu Dragnea pentru a indica numele ofițerului de informații, acesta din urmă să fie audiat ca martor pentru a indica numele celui/celor care a/au făcut influența și asupra cui, iar judecătorul în cauză și restul membrilor din complet să fie audiați. Dacă totul a fost o minciună, trebuie ca CSM să iasă public să arate acest lucru, iar independența completului de judecată și reputația profesională a fiecărui membru al completului să fie apărate! Dacă cele relatate sunt reale, să înceapă de urgență procedurile judiciare: penale, împotriva celor care au făcut instigare la abuz în serviciu (sau șantaj ori poate chiar dare de mită); disciplinare sau chiar penale, dacă există magistrați influențați.

6 comentarii »

  1. Afirmaţia „…se lucrează în continuare” dovedeşte că de fapt numitul Dragnea Liviu (al 3-lea om în stat) a dat dispoziţii prin acest ofiţer, unor structuri informative ilegale să „lucreze în continuare” la acest caz pentru a găsi probe în sprijinul afirmaţiei că „un judecător ar fi fost lucrat (în defavoarea lui Dragnea??)”. Tovarăşul Dragnea are un interes direct în cauză fiind vorba de propriu-i proces. Desigur, poate se află că cel „lucrat” este judecătorul care a votat împotriva unei condamnări cu executare (favorabile lui Dragnea) şi atunci lucrurile devin mai interesante căci numitul Dragnea devine chiar suspect de trafic de influienţă.

    Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 12/07/2018 @ 2:34 PM | Răspunde

  2. Ce mare lucru?SRI face justitie in tara asta….in 99% din dosare SRI e implicat.Nu e ceva grav.Asa e in Romania. :)

    Comentariu de viorelcostin902204665 — 13/07/2018 @ 5:20 AM | Răspunde

  3. Buna ziua, ati primit un raspuns la sesizarea dumneavoastra legat de subiectul articolui ? Multumesc

    Comentariu de Marius David — 24/08/2018 @ 5:07 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu