CRISTI DANILEŢ – judecător

08/08/2007

CSM, Teoctist si Pittis

Filed under: CSM — Cristi Danilet @ 11:27 AM

PittisPe site-ul CSM a fost postat pe 3.08.2007 un mesaj al presedintelui CSM privind trecerea in nefiinta a PF Teoctist, Patriarh al BOR. Las la o parte faptul ca acest comunicat este al presedintelui, dar dat in numele CSM (`CSM a luat act cu profunda durere…`), fara ca acest mesaj sa treaca prin Plen – asa cum ne-am obisnuit ca fiecare lucru care priveste sau ar putea privi CSM ca institutie sa fie aprobat de Plen, ca astfel sa nu raspunda nimeni in caz de ceva. Las la o parte limbajul juridic efectiv de lemn, total nepotrivit (`CSM a luat act…de trecerea in nefiinta`) al comunicatului.

Ma leg insa de postarea acestui mesaj in numele unei institutii juridice si pe site-ul acesteia.

Consider ca mesajul este unul personal al domnului Anton Pandrea si nu avea ce cauta pe site. PF Teoctist, cel putin cat a fost in viata, nu a avut nici o treaba cu justitia sau cu CSM (se pare ca dupa trecerea sa in nefiinta, unii vor sa declanseze oareşce anchete). CSM nu are nici o competenta in ce priveste biserica sau religia.

Iar daca a apucat-o pe drumul asta, inteleg ca CSM va monitoriza toate decesele marilor oameni ai bisericii si ne vom astepta la tot felul de comunicate? Pai, atunci, grija mare, ca nu exista numai BOR in Romania. Iar unii credinciosi se pot considera deja discriminati pentru ca CSM nu a dat comunicat cand a decedat Papa Ioan paul al II-lea…

Sau poate vor fi date comunicate despre decesul altor personalitati?! De exemplu, CSM ar putea incepe cu Florian Pittis, care a influentat generatii intregi prin muzica sa, prin piesele in care a jucat, prin emisiunile sale radio sau la televiziune. Pornind de la comunicatul cu PF Teoctist, comunicatul pentru Pittis ar putea suna asa:

`CSM regreta nespus (scoatem chestia cu `a luat act`) trecerea in nefiinta a marelui OM Florian Pittis, cel care a fost exemplu pentru generatii intregi timp de peste 40 de ani.

Opera sa artistica va ramane in inimile tutror celor care l-au indragit, ca un reper de intelepciune in spre a face lumea mai buna.

Florian Pittis  a fost artist in vremuri de restriste, reunsind totusi sa pastreze nealterat spiritul traditional al pop-rock-ului alaturi de formatia`Pasarea Colibri`, sa fie actor in filme de televiziune sau in piese de teatru, ori sa se dedice emisiunilor cu caracter stiintific sau unor activitati mondene (fan Rapid).

Nu in ultimul rand, Florian Pittis a inteleg ca separarea nu inseamna segregare, drept pentru care a dat o nou turnura vietii sale spirituale prin aderarea la miscarea francmasona, detinand gradul 33 si ultimul in Marea Loja Nationala din Romania, dar respectand libertateade credinta si de convingeri a celorlalti.

Odata cu trecerea la Domnul, lumea ramane mai trista si mai saraca.

 Moţule, sfarsitul nu-i aici!`

Iar daca nu vrea CSM, atunci poate s-o gasi vreun presedinte de instanta care sa urmeze exemplul CSM cu BOR si care sa foloseasca site-ul instantei pentru un astfel de mesaj. Un presedinte care sa isi aduca aminte de vremurile in care, mai ales in sesiune, purta tricou sau helanca neagra peste centura cu catarama lata ce îi tinea pantalonii evazati, si bea bere pe terase sub acorduri folk-rock, isi flutura pletele dintr-o parte in alta si se gandea printre sughituri la caracterele juridice ale nu stiu carui contract sau la elementele constitutive ale nu stiu carei infractiuni…

Si nu e deloc de ras: a mai plecat dintre noi un Stefan Banica, un Dem Radulescu, un Vali Sterian, un Dan Spataru, un Gica Petrescu, un Adrian Pintea. Se stinge o generatie de aur. Pe ei îi plangem. Noi ce lasam in urma?! Pe noi, cine ne va plange?!

Te salut, generatie in blugi!   Adrian Paunescu

Daca sufletul tau intelege
De la rock pan-la imnuri si rugi,
Te salut, tineret in adidasi,
Te salut, generatie-n blugi!

Exista niste oameni pe care ii iubesc,
Au varsta constiintei si-apartenentei mele,
Se invartesc in jurul a douazeci de ani,
Se dau crocanti si smecheri si vor sa fie stele,

Sunt, uneori, teribili, si, alteori, vulgari,
Parintii spun adesea ca nu mai stiu sa-i creasca,
Dar tineti bine minte, voi, cei scarbiti de ei,
Ca ei sunt, la nevoie, armata romaneasca.

Exista niste tineri marcati de folk si rock
Ce au nevoie-n tara de spirit si de toate
Si, daca nu am face cultura pentru ei,
Ei si-ar lua-o-n taina de prin strainatate.

Si noi am fost excentrici si noi am fost huliti,
Nici noi n-am mers la baluri si baiguim tangoul,
De ce sa trecem astazi drept niste incuiati
Pe care ii acreste si-i enerveaza noul?

Exista niste tineri care muncesc cumplit,
Mai hahaiesc aiurea, mai rad dintr-o prostie,
Dar daca ai nevoie de ei, sa crezi in ei,
Acestia-ti sunt ostenii de astazi, Romanie.

Exista niste tineri cu tenisi si cu blugi,
Sa nu-i privim cu ura si cu dispretul rece,
Ca torta-ncepe, iata, sa arda-n mana lor
Si ei platesc decontul mileniului ce trece.

2 comentarii »

  1. Comunitatea juristilor romarlani a luat act si regreta nespus trecerea in nefiinta, la virsta extrem de frageda de numai doi anisori si citeva luni a firavului inceput de reforma a sistemului juridic („inceput”cu nesfarsita greutate in anul 2004 si decedat in miinile celor pusi sa il administreze in acest anisor).

    Acest inceput va ramane in inimile tutror celor care l-au indragit, ca un reper de intelepciune in spre a face lumea mai buna.

    „Inceputul” a fost o mare speranta in vremuri de restriste, si, in ciuda sanatatii sale mereu fragile, a fost suficient de convingator in existenta sa, pentru ca oficialii Uniunii Evropene sa ridice asa numitele stegulete rosii, postate in drumul triumfator al Romarlaniei si unei anumite parti ale „elitei” romarlane catre fondurile evropene. Mai mult, asa fragil si de virsta frageda cum a fost pentru unii dintre noi, „inceputul” a fost suficient de viguros si de amenintator pentru majoritatea puliticienilor romarlani, incit acestia sa ii doreasca sfirsitul grabnic si decuplarea de la „instrumentele” care il mentineau in viata, lucru pe care acestia l-au si realizat cu mare succes.

    Odata cu trecerea inceputului reformei juridice romanesti in neant, lumea romarlaneasca va ramane mai trista si mai saraca, ori altfel spus exact cum a fost, ba chiar mai mult decit a fost.

    Amin.

    Comentariu de Liv — 08/08/2007 @ 6:40 PM | Răspunde

  2. […] reactionat si CSM care `isi manifesta adanca preocupare` bla, bla (asta cu adanca preocupare e ca aia cu `a luat act cu profunda durere de trecerea in nefiinta`) – eu nu inteleg de ce se scuza atata: […]

    Pingback de Presa: Raportul asupra DNA « Cristi Danilet - judecator — 17/09/2007 @ 2:22 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu