CRISTI DANILEŢ – judecător

27/02/2013

Am un singur crez: DREPTATE IN ROMANIA

Filed under: dr.omului,educatie — Cristi Danilet @ 6:45 PM
Tags: ,

Cristi Danilet - dreptate

                                   VIDEO: AICI

Acum 14 ani, in 1998, cand am terminat Facultatea de Drept vedeam o schimbare in Romania si am sperat ca aceasta schimbare va ajunge si in justitie. Am crezut atunci, cred si acum, ca justitia romaneasca trebuie si poate sa devina competenta, puternica si independenta. 

Am incercat, cat m-au tinut puterile, sa lupt pentru dreptate in Romania. Nu o fac pentru bani sau pentru pozitii, nu o fac pentru ca as avea vreo legatura nepermisa cu cineva din sistem sau din afara sa. O fac pentru ca sunt devotat in apararea, recladirea si intarirea justitiei care trebuie sa functioneze in mod credibil pentru cetatean.

Am realizat ca nu este asa de simplu. Am lucrat ca expert in proiecte pentru fundatii germane – cum sunt Konrad Adenauer si Erbert– si am invatat zi de zi ce inseamna rigoarea nemteasca si ce ar putea sa insemne rigoarea in instantele noastre, daca ne punem la punct cu ceea ce trebuie. Am fost pregatit in Statele Unite ale Americii unde am invatat ce inseamna democratia adevarata, respectul fata de lege si autoritatea judecatorilor. Am lucrat pe branci, nopti intregi, pentru a scrie articole şi ghiduri pentru judecatori si aspirantii la aceasta profesie, pentru a imbunatati sistemul si pentru a-l scoate din era postcomunista. Am scris, punandu-mi in cap multi colegi, inclusiv o carte despre coruptia si mecanismele anticoruptie din justitie, dorindu-mi integritatea acestuia. Am depus si depun eforturi mari pentru implementarea unor solutii de educatie juridica a cetateanului.

Am fost judecator la Judecatoria Vatra-Dornei, Cluj-Napoca si Tribunalul Cluj, unde am incercat sa impart dreptatea la firul ierbii, ocupandu-ma de dosare penale, dosare de litigii de munca, dosare de drept administrativ si fiscal. Am fost surd la presiuni si am cumpanit cu atentie soarta fiecarui dosar, la fel ca multi colegi de ai mei. Am buchisit legi, am incercat sa inteleg tot ce trebuia pana la ultimul amanunt. Am hotarat inchiderea multor infractori, am decis achitarea celor nevinovati, am dispus restituirea taxei pe poluare incasata pe nedrept de statul roman, am reintegrat in functie persoane concediate nelegal, am dispus recalcularea pensiilor acolo unde pensionarii au fost prejudiciati de functionari abuzivi. Mai apoi, cand am devenit vicepresedinte la Judecatoria Oradea am incercat sa impun corectitudinea la nivelul intregii institutii si sa conving judecatorii ca ei muncesc pentru apararea drepturilor cetateanului onest, care trebuie tratat cu respect, fara discriminare si care trebuie sa inteleaga ce i se intampla cand intra intr-un tribunal.

Pot privi direct in ochi pe oricine si pot pune capul linistit pe perna – mi-am facut treaba, la locul meu, cat de bine am putut.

Astazi, insa, sunt intr-o pozitie in care realizez ca lupta este mai mare. Stiu ca sunt romani nemultumiti de procese care dureaza cu anii. Stiu ca mai sunt uneori sentinte discutabile. Insa trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani situatia s-a imbunatatit considerabil, iar hotărarile au inceput sa fie date in mod corect, de la vladica pana la opinca.

Ce este mai important, cariera magistratilor nu mai depinde de politicieni, ci de CSM: magistratii sunt acum judecati pt incalcarea legii tot de judecatori, iar acest sistem este singurul care poate conduce la un echilibru. Fara dreptate impartita corect, nu avem nicio sansa de a ne indrepta.

Coruptia si hotia sunt o taxa asupra celor vulnerabili, a celor mici, a celor care nu pot sa se apere. Iar apararea dreptului lor depinde de sistemul de justitie si de judecatori. Chiar daca sunt uneori lenti, majoritatea judecatorilor din Romania au inceput sa imparta dreptatea – iar reactiile pozitive, precum vedeti, vin de peste tot: din tara dar si din strainatate. In justitie nu este si refuz sa cred ca este o batalie politica, intre o tabara si cealalta. Trebuie sa ducem cu totii o singura batalie: pentru legalitate, pentru justitie, pentru dreptate.

Astazi, lupta anti-coruptie se duce la nivel de varf, se duce la nivelul partidelor, oamenilor politici, la nivelul unor puternici oameni de afaceri care fura din banii mei, din banii dumneavoastra, din banii altora. Acestia trebuie trasi la raspundere, daca vrem ca dreptatea sa aiba o sansa in Romania.

Cetateanul de pe strada, onest nu va avea nicio garantie ca procesele sunt desfasurate corect daca cariera magistratilor va depinde o clipa, in viitor, de factorul politic. Acesta este crezul meu si pentru acest lucru ma voi bate pana la ultima picatura de energie, pana inchid ochii, indiferent de functia vremelnica pe care o voi avea in sistemul de justitie.

Indemn toti factorii responsabili la o atenta cumpanire a situatiei si la o dreapta judecata, in folosul public.

Va multumesc.

142 comentarii »

  1. Felicitari pentru vointa, determinare, incredere si verticalitate!!!

    Comentariu de Marian — 27/02/2013 @ 6:52 PM | Răspunde

  2. Interesanta postare…din pacate in ziua de astazi justitia romaneasca este din ce in ce mai mult blamata.Ingerinta politicului in justitie nu e de ieri de azi si din pacate nu va disparea nici maine.Oamenii de rand s-au saturat, au obosit sa mai spere , sa ma creada in dreptate .Un singur serach pe google gaseste zeci de cazuri in care oamenii au murit mai inainte ca Justitia sa le aduca linistea mult cautata .Sa dea D-zeu ca magistratii din Romania sa invete din greselile altora si sa aibe gandirea ca a dvs. !

    Comentariu de Munteanu Eugen — 27/02/2013 @ 6:55 PM | Răspunde

  3. Va multumesc !

    Comentariu de ela — 27/02/2013 @ 7:01 PM | Răspunde

  4. Ce bine daca ar exista FOARTE multi ca dumneavoastra printre magistrati,
    Multumesc si va felicit pentru mentalitate si tot ceea ce faceti!

    Comentariu de AdmuS — 27/02/2013 @ 7:14 PM | Răspunde

  5. In Romania sunt prea putini oameni care inteleg sistemul Statului de drept!Si cei care il inteleg nu il doresc!
    Va stimez si timpul nu este pierdut daca si dumneavoastra ,doriti! Cu respect .

    Comentariu de Livia Bona — 27/02/2013 @ 7:15 PM | Răspunde

  6. Emotionant manifest pentru sanatatea noastra ca natiune.

    Comentariu de Cartianu Sever — 27/02/2013 @ 7:19 PM | Răspunde

  7. Stimate domnule judecator, majoritatea oamenilor simpli, care va cunosc operele juridice, sunt alaturi de dvs. in aceste „clipe tulburi”. Va respectam pt. lupta dvs. contra coruptiei, pt. sentintele corecte pe care le-ati dat, pt. jurisprudenta creata alaturi de motivarile temeinice cu care ati sutinut cele invocat de dvs.
    Insa, consider ca ati atras multa ura atunci cand v-ati opus ca judecatorii sa nu raspunda pt. „rea credinta” sau „grava negligenta”, totodata nu cred ca era cazul sa ne numiti a fi o tara de „procesomani”. Intradevar sunt si cazuri restranse, insa gandi-ti-va, ce te faci cand ajungi la inchisoare din cauza unui procuror „incapatanat” si a unor judecatori care efectiv nu sunt facuti pt. munca asta (Cazul cu dma. Hainela este un bun exemplu) . Nu ne-au placut nici afirmatiile dvs. referitoare la „sentimentele” ce le trezesc unii care se plang presei… eu sunt unul care m-am plans presei dupa ce un procuror, un prim procuror, si un judecat (culmea de la Oradea) nici nu au bagat in seama probele de la dosar, si l-au scos pe „batausul” care m-a lasat cu o cicatrice pe viata pe baza unor fapte care nu exista, si nici nu erau indicii/dovezi sa existe.
    Cum pot eu sa „ma impac ca nu am dreptate” din moment ce la dosar era una, iar un judecator si 3 judecatori au decis ca e altceva? Adica pana si respectivul care m-a agresat a zis ca a fost altfel, de cum au zis magistratii.
    M-am plans presei, si ala a si recunoscut pe forumul unui ziar local ca defpat el m-a batut pentru ca „dadeam de inteles”.Nu stiu de cand liberatea la gandire si la exprima poate atrage consecinte juridice asupra unei persoane…dar in fine.
    Sunt oameni la care nu le puteti zice sa se impace cand li s-a spus ca nu au dreptate… biserica a ucis sute de mii de ‘vrajitoare’. Sa se impace ca nu au avut dreptate? Erau un fel de judecatori si ei pe atunci.
    In fine, probabil ca aveti si dvs. un pic de dreptate, daca se discute probleme gen „cainele are voie sa-l muste pe Bogdan, dar Bogdan pe caine nu” atunci inchini capul si zici ca asa a „judecat” judecatorul, insa ce te faci cand magistratii in lant se incapataneaza si nu vad erorile? cand le aduci probe, le explici ca p. adversa nu are NICI O PROBA insa nu le pasa?!
    Are sa reveniti la Oradea, daca are sa fiti magistratul care imi va analiza un 278^1 impotriva cererii de redeschidere a U.P., si va veti comporta ca si colegii dumneavoastra, nu cumva rata de castig a recursurilor in Romania sa fie prea mare, m-as plange din nou presei fara cel mai mic dubiu. Si as face-o si daca as sti ca ajung la inchisoare pt. asta.
    In fine, cred ca ar trebui sa-mi cer scuze pt. unele mici scapari de pe blogul dvs, ati cam exagerat cu unele aspecte (sau probabil nu ati spus in mod clar ceea ce ganditi), consider oricum ca „plebea” a fost mult prea ASPRA cu DVS, pt. simplu motiv ca trebuia sa va lase sa va incheiati mandatul si apoi sa va judece aportul adus sau nu justitie, in functie de ce au „realizat” si ceilalti colegi din CSM. Adica, pe baza celor invocate de ei ar fi trebuit sa zboare cu mult mai repede poate 80% din restul membrilor CSM.

    Va dorim sa treceti cu bine peste cele intamplate si sa nu ramaneti influentati negativ sau sa va razbunati pe justiabilii „procesomani” sau care „starnesc sentimente de scarba” din partea unor magistrati.

    Comentariu de Bogdan — 27/02/2013 @ 7:20 PM | Răspunde

    • Eu sunt dispus sa invat. Insa, din experienta mea in sistem, va spun ca justitia paralela nu se accepta. Intelegeti printre cuvinte.

      Comentariu de Cristi D — 28/02/2013 @ 3:02 AM | Răspunde

  8. Domnule judecator am tot respectul pentru activitatea pe care dumneavoastra ati depus-o in interesul magistratilor si al cetatenilor acestei tari.
    Ma bucura nespus faptul ca doriti sa continuati lupta pentru independenta si consolidarea justitiei. Chiar daca „lupta este mare” trebuie sa stiti ca nu sunteti singur, sunt multi romani care va sunt alaturi.

    Comentariu de Rodica Vlaicu — 27/02/2013 @ 7:25 PM | Răspunde

  9. Nu vreau sa fiu rautacios dar sintagmele „justitie corecta” sau „politist cinstit” inca sunt o utopie in tara noastra draga. No offence!

    Comentariu de pandemonianu — 27/02/2013 @ 7:28 PM | Răspunde

    • Ceea ce nu ma impiedica pe mine sa ma lupt pt ele.

      Comentariu de Cristi D — 28/02/2013 @ 3:01 AM | Răspunde

      • Spuneti, citez:”Am incercat, cat m-au tinut puterile, sa lupt pentru dreptate in Romania. Nu o fac pentru bani sau pentru pozitii, nu o fac pentru ca as avea vreo legatura nepermisa cu cineva din sistem sau din afara sa. O fac pentru ca sunt devotat in apararea, recladirea si intarirea justitiei care trebuie sa functioneze in mod credibil pentru cetatean.Am realizat ca nu este asa de simplu.”
        Constat ca sistemul va doborat din functie !Sunt doua explicatii: sistemul a raspuns corect si va revocat sau acesta a fost „virusat” prin manevre nelegale ! Am convingerea ca si inaintarea rapida in profesia dvs. a fost un factor de mare risc, care in final va daunat !
        Oare din „pozitia” de judecator nu va puteti face meseria?
        A,uitam,nu stiu ce opinie aveti la urmatoarele SMS-uri :
        “ne roaga Alina sa dam cu DA la pct 13 pup”
        – “Sa nu uitam sa dam cu NU la pag 23 la plecarea lui Vasilica”
        – “o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi – neacsu, danilet, dumbrava si serban – ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI…”
        – “la suplimentarea cu posturile n-ar trebui sa votam impotriva? Eu asa as vota… La comisii la fct de conducere procurori. Membri: amian, foitos, petrescu mandici. La judecatori: opaiog, franguloiu, hancu, marin”.

        Comentariu de U. — 28/02/2013 @ 2:10 PM | Răspunde

        • 1. Eu nu fac nicio meserie. Eu am o profesie.
          2. Nu comentez prostiile.

          Comentariu de Cristi D — 01/03/2013 @ 8:50 AM | Răspunde

  10. I-mi pare nespus de rau de aceasta decizie luata de CSM in privinta dvs.
    Va multumim ca doriti sa luptati in contiuare pentru o justitie curata.
    Doresc ca in viitorul apropiat sa apara mai multi magistrati ca dvs. si sa avem o justitie din ce in ce mai dreapta.
    Doresc sa prind ziua in care coruptia din tara asta va tinde spre zero, sa vad oameni in spitale tratati la fel, indiferent de avere, sa putem merge la orice institutie publica, pt rezolvarea anumitor probleme, fara a mai fi nevoie de plicul de cafea pt functionar.
    Doresc ca viitorul meu copil sa traiasca intr-o tara fara prea multi infractori si sa stau linistit cand va veni de la scoala sau va iesi pe strada.

    Comentariu de a_diaconu — 27/02/2013 @ 7:30 PM | Răspunde

  11. Da, asta trebuie sa ramana „punctul ochit” : Dreptate in Romania! Bravo !

    Comentariu de Gabriela Pasarin — 27/02/2013 @ 7:42 PM | Răspunde

  12. Respect .

    Comentariu de Oltean Codruta — 27/02/2013 @ 7:55 PM | Răspunde

  13. Curaj! Rabdare! Nu sunteti singur.
    Cu respect!

    Comentariu de Camelia Badea — 27/02/2013 @ 7:57 PM | Răspunde

  14. Va urmaresc de ceva vreme si stiu ca ceea cea ti postat este foarte adevarat.Problema este ce se intimpla cu ceilalti colegi de ai dvs..Unde este atitudinea dinsilor in 24 de ore?

    Comentariu de oprea zenovie — 27/02/2013 @ 7:57 PM | Răspunde

  15. Jos palaria! Succes!!!

    Comentariu de Laurentiu Brezeanu — 27/02/2013 @ 8:01 PM | Răspunde

  16. …stim…ati dovedit prin intreaga activitate de pina acum ca aveti acest crez…credem in continuare in onestitatea deplina a d-stra…va suntem alaturi…sunt convins ca veti fi mai intarit in optiunea de a fi doar de partea adevarului si dreptatii…

    Comentariu de ALTUN — 27/02/2013 @ 8:02 PM | Răspunde

  17. ați reușit un articol ponderat și frumos, deși ați pățit o mare măgărie. mult succes și putere!

    Comentariu de Radu Ionescu — 27/02/2013 @ 8:06 PM | Răspunde

  18. Regret ptr. decizia luata si ptr. dvs. si ptr. d-na Ghica , azi in C S M ! Traim cu speranta ca nu veti ceda , asa cum ne-ati lasat sa intelegem si din acest articol ! Avem nevoie de oameni ca dvs. Va rugam sa va ginditi ca suntem multi cei ce speram sa nu ne lasati !Dumnezeu sa va dea putere , sa luptati ptr. dreptate !

    Comentariu de Zoica Ismailciuc — 27/02/2013 @ 8:17 PM | Răspunde

  19. ,,Ce este mai important, cariera magistratilor nu mai depinde de politicieni, ci de CSM: magistratii sunt acum judecati pt incalcarea legii tot de judecatori, iar acest sistem este singurul care poate conduce la un echilibru. Fara dreptate impartita corect, nu avem nicio sansa de a ne indrepta.”

    Suna frumos,da` ma tem ca,dupa tot ceea ce s-a intamplat ieri,mare parte din ce ati spus…NU (mai) este valabil.
    Sper sa aflam CARE si CATE sunt motivele pentru care ati fost revocat dvs. si Alina Ghica.
    Si mai sper ca LUPTA dvs. NU se va opri AICI.
    RESPECT!

    Comentariu de LUANA — 27/02/2013 @ 8:36 PM | Răspunde

  20. Nu vă dați bătut ! Lupta pentru dreptate nu a fost nicăieri și niciodată ușoară. Vă doresc mult succes!

    Comentariu de dictaturajustitiei — 27/02/2013 @ 9:07 PM | Răspunde

  21. D-le Danilet, aceasta societate are o enorma nevoie de modele. Alina Ghica si dvs. sunteti tineri, sunteti credibili, iar cele intamplate ieri au aratat o realitate halucinanta si o nedreptate strigatoare la cer. Ramaneti pe pozitii, nu dati un pas inapoi in aceasta lupta cu „sistemul ticalosit”, libertatea (si democratia si Justitia independenta) nu se ofera, ele se cuceresc! Va multumesc pentru tot ce ati facut. Voi sunteti eroii nostri si suntem alaturi de voi!

    Comentariu de Viorel Bianu — 27/02/2013 @ 9:30 PM | Răspunde

  22. Domnule Cristi Danilet, TREBUIE sa continuati lupta pentru apararea STATULUI DE DREPT din Romania ! Sper, din tot sufletul, ca dvs. si dns. Alina Ghica veti ataca in justtie hotararea ILEGALA (fara niciun motiv prevazut in prevederile legale) prin care Consiliul Superior al Magistraturii a decis, ieri, revocarea dvs. ROMANII ADEVARATI SUNT ALATURI DE DUMNEAVAOSTRA SI VA SUSTIN !!!

    Comentariu de George Staicu — 27/02/2013 @ 9:32 PM | Răspunde

  23. Multumim domnul Danilet si nu uitati…..sintem alturi de dvs.

    Comentariu de Cizer Elena — 27/02/2013 @ 9:55 PM | Răspunde

  24. Dom’le, nu stiu care sunt intentiile si interesele tale, dar ma mir ca, cel putin din ce scrii, nu esti constient ca schimbarea unui sistem nu se poate face decat cu schimbarea tuturor celor din sistem, sau a unei majoritati covarsitoare. Iar atata timp cat sistemul functioneaza ca un sistem mafiot, este imposibil. Imi pare rau sa spun dar toti cei trecuti de 40 de ani trebuie sa dispara CONCOMITENT cu educarea corecta a celor care sunt acum la gradinita (iar prin puterea exemplului lucrul asta este dificil). Iar acestia din urma vor putea schimba ceva. Pana atunci nu, decat daca vine un dictator. Noi, dupa atatia ani de la „revolutie” suntem inca condusi de cei care ne-au tradat si asta spune multe si despre „revolutia” in sine, si despre impasul in care ne aflam ca natiune. Acum, daca ar fi sa bagam la puscarie incepand de la Iliescu si terminand cu Becali tot nu e bine, fiindca pe astia trebuie sa-i hranim si sa le asiguram conditii de trai (vezi drepturile fundamentale ale omului) si tare ma tem ca la cat de multi sunt o sa trebuiasca sa renuntam noi la painea noastra ca sa aiba ei conditii normale de trai. Rezulta ca de fapt ne pedepsim tot pe noi. Un paradox, nu? Deci, in viziunea dvs. care ar fi solutia concret?
    P.S.: Justitia, oricate progrese ar fi facut (nu sunt relevante in opinia mea), nu functioneaza si nu va functiona corect. In tara asta cetatenii corecti sunt „mulsi” si luati de fraieri, iar cei care incalca legea sunt iertati si pot persista in greseala lor intentionata dealtfel, fiind chiar si promovati, pana la cele mai inalte niveluri. Studiati modus operandi si organizarea mafiei si aveti raspunsul si tabloul fidel al sistemului romanesc social, economic si de justitie.

    Comentariu de Radu — 27/02/2013 @ 9:57 PM | Răspunde

    • Aveti foarte mare dreptate!

      Comentariu de dumitru — 12/03/2013 @ 3:58 PM | Răspunde

      • Pur si simplu sunt ravasita cand vad ce vor sa faca ticalosii astia.Acum vor sa ATACE Curtea Constitutionala,prin numirea acelei femei diabolice si nesuferite MONA PIVNICERu,ca sa fie la mana acestui CORUPT GUVERn..Cei ce comentati ,atentie la ce vrea sa faca astia cu Justitia.Exact cum a spus Presedintele vara trecuta.ATAC la DEMOCRATIE,prin subjugarea Justotoei.Daca D-l Danilet nu castiga procesul ca sa se intoarca,daca D-l Morar Daniel,,care acum este atacat de comisia de control a CSM,nu castiga,si nu este numit procuror General,scuzati expresia,NE_AM DUS DRACULUI.Dar p[robabil asta meritam din cauza celor 4 milioane imbecili ,si a altor milioane care n-au votat.SA FIM SUBJUGATI DE COMUNISTI.Daca voua va place,mie nu.Am fata in germania,si cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa ma mut la ea.Un popor care nu stie sa aprecieze valorile DEMOCRATICE ,isi merita soarta.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 13/03/2013 @ 9:14 AM | Răspunde

  25. Ma tem ca in Romania nu conteza cata scoala ai facut,nu conteaza ce si de la cine ai invatat,ce inseamna bunul simt,cinstea,dragostea de munca continua,cu sarguinta si devotament,iar in domeniul tau,draga prietene Cristi,e cu atat mai greu.Romania nu e pregatita pentru ce am zis mai sus,cateodata ma gandesc ca niste forte malefice sunt deasupra noastra,si pur si simpu nu ne lasa sa trecem peste setea de putere,bani,maretie a unora dintre noi si in special a clasei politice.Sunt foarte multe de zis si mai ales de facut,dar cred ca pentru noi ,generatia noastra,nu e loc suntem cum se zice si sincer eu m-am saturat generatii de sacrificiu.

    Comentariu de mihai — 27/02/2013 @ 9:59 PM | Răspunde

  26. Sa consideram, prin absurd, ca CSM este total independet, constituit din membrii devotati trup si suflet acestei meserii dumnezeiesti -dreptate si justitie oarba, fara mama, fara tata, fara partinire si duiosii, etc. Recunosc, Dle CRISTI DANILET, ca aveti curaj. Santeti tanar si aveti un imbold si un crez maret, caracteristic unor foarte putini tineri din zilele noastre si din pacate foarte putini. Imboldul celorlati este sa gaseasca calea cea mai simpla de ascensiune, incurajata de sistemul mafiot de la toate nivelele. Cu cine poti sa lupti cot la cot ca sa invingi sistemul? Oare chiar exista semnale de revenire, de insanatosire a justitiei? Pe cine ametim aici? Ne mintim singuri. Coratenia trebuie facuta ,in forta si fara mila, la noi in casa, in ograda noastra, fara scuze si motivatii puerile. Direct si cu mediatizare, informare rece, exemple cu expunere publica, fara teama de a recunoaste ca se doreste insanatisirea justitiei. Civilizatia nu se poate face decat cu „biciul in mana”, adica puscarie cu executare , nu cu mutari disciplinare, decaderi din functie sau in cel mai „fericit” caz cu inchisoare cu suspendare. Creati-va in sistem divizia de curatenie cu autocontrol. Asta vrem sa vedem domnilor magistrati. Spulberati mitul cu cainele batran. Aveti una dintre cele mai responsabile meserii din societate, daca nu chiar cea mai importanta. Santeti baza statului de drept. Faceti-va datoria pentru ca nu va obligat nimeni sa imbracati aceasta „camasa”.
    Sa auzim de bine!
    Alexandru Tudose.

    Comentariu de Tudose Alexandru — 27/02/2013 @ 10:08 PM | Răspunde

  27. Mult succes în continuare! Aveți nevoie…

    Comentariu de GeHas — 27/02/2013 @ 10:12 PM | Răspunde

  28. Respect crezul tau si respect ceea ce ai scris .si deoarece sint un optimist incurabil ,cred in oameni ca tine ( vezi imi este greu sa spun :judecatori ca tine :-( …) dar va fi foarte greu si va dura inca multa vreme pina cind se vor limpezii mintile oamenilor din aceasta tara …
    Atita timp cit acolo ,in fruntea tarii sint oameni ,care ,asa cum spui tu,fura din buzunarele noastre ale tuturor cetatenilor,imi vine greu sa cred ca factorul politic nu se mai implica in cel de justitie … dumneata crezi ca acel procent de aproape 60% de romani care nu mai voteaza de ceva vreme incoace se considera vinovati sau nevinovati pentru ce amalgam de politicieni avem in Parlament,in Guvern ,in Ministere ,in Institutiile de stat ,in Spitale ,Scoli sau Camine de batrini …
    Sincer Dl meu cred ca ati fost sincer in tot ceea ce ati spus si gindit ,si vreau sa va asigur caci atita timp cit oameni ca D-voastra vor avea curajul sa mai lupte pentru dreptate si adevar ,vor fi foarte multi romani care va vor sustine ,singura conditie pentru o reusita in acest sens va fi un CV curat ,fara pic de dubii !
    Vom fi precum o umbra pentru cei ca D-voastra ,o umbra protectoare ,o forta a binelui …

    Comentariu de Earthling — 27/02/2013 @ 10:19 PM | Răspunde

  29. AȘA E DAR N-AI AJUNS NICI LA JUMATE.Viermele corupției,intrigii și prostiei eșalonului 2 și 3 comunist câștigă incă mulți ,mulți bani din roaderea oaselor noaștre

    Comentariu de Valeriu-Cristian Stoica — 27/02/2013 @ 10:22 PM | Răspunde

  30. […] Preluare de pe blogul personal “CRISTI DANILEŢ “ […]

    Pingback de REblog Cristi Danilet : “Am un singur crez: DREPTATE IN ROMANIA” | Copacul din pădure — 27/02/2013 @ 10:41 PM | Răspunde

  31. Reblogged this on Tiberiuorasanu's Blog and commented:
    Oameni buni! Citiţi şi cumpăniţi!

    Comentariu de Tiberiu Orasanu — 27/02/2013 @ 11:54 PM | Răspunde

  32. Hmmm

    1. „hotărarile au inceput sa fie date in mod corect, de la vladica pana la opinca.”

    Afirmatia ar putea fi corecta daca opinca ar putea sa faca ceea ce face vladica:

    – sa ii premieze din fonduri publice si de la inaltimea unei functii pe cei ce il judeca 
    – sa ii numeasca in functie pe judecatori si pe procurori
    – sa ii viziteze, in particular pe judecatori pentru a le explica cum vede el lucrurile de care este acuzat
    – sa poata dispune procurorilor pusi de el in functie cum sa fie ascultati/ interceptati/ urmariti adversarii lui si ai partidului de care ar fi trebuit sa se lepede [vladica fiind]

    2. „cariera magistratilor nu mai depinde de politicieni … magistratii sunt acum judecati pt incalcarea legii tot de judecatori”

    Din nou, trebuie sa existe niste explicatii.

    – din momentul in care un judecator este numit in functie de un vladica implicat politic, nu poti spune ca are o cariera independenta politic
    – daca cel numit are si niste „bube in cap” el vine cu atat mai vulnerabil
    – faptul ca magistratii sunt judecati [tot ] de judecatori este un fapt normal insa, asta nu exclude controlul la care se supune puterea judecatoreasca din parte celorlalte puteri si … fiindca e la moda azi,
    – mai amintesc ca si presa are tot dreptul sa dea in vileag orice abatere a celor din justitie

    Ce voiam sa spun este ca lucrurile nu sunt chiar atat de clare si diafane. Si … fiindca trebuie sa avem incredere in justitie, hai sa ii lasam si pe cei din sistem sa isi cearna, dupa cum cred ei pe dei care merita sa ii reprezinte

    Nu de alta dar, asa ne dau si noua un exemplu de exigenta proprie, ca de popi ce ne indeamna sa facem ce zic ei, nu ce vedem la ei ne-am cam saturat, nu!?

    hi hi hi

    Comentariu de chinezu' amuzat — 28/02/2013 @ 12:20 AM | Răspunde

    • Lucrurile nu sunt perfecte in sistem. Daca eram, eu nu mai aveam de ce ma zbate. Dar ce trebuie facut, trebuie facut. Plansul si vaicareala nu ajuta la nimic.

      Comentariu de Cristi D — 28/02/2013 @ 3:05 AM | Răspunde

  33. E discursul unui om onest si angajat in ceea ce face. Cunosc genul acesta de oameni. I-am intalnit si eu. In justitie s-au produs reformari. Poate nu asa cum am dori. justitia va fi libera atunci cand politicienii nu se vor mai implica deloc.

    Comentariu de Gabriela — 28/02/2013 @ 12:22 AM | Răspunde

  34. Desi sunt plecat de peste 10 ani din tara pentru a realiza profesional ceea ce nu as fi reusit acolo (vezi ca exemplu si motivare cazurile de plagiat de la UMF „Carol Davila”), sufletul mi-e desori acasa. Faptul ca in noua generatie se regasesc oameni ca dumneavoastra, cu respect si pretuire fata de valorile democratice si curajul de a se opune nedreptatii ma umple de bucurie. Este singura noastra sansa de a evolua spre o societate democratica si civilizata. Fiti convins de respectul si pretuirea deosebita pentru lupta pe care o duceti!

    Comentariu de OM — 28/02/2013 @ 12:49 AM | Răspunde

  35. Ce este cu revocarea din CSM pentru acordarea votului unui procuror(cred Oana Haineala) din cate am inteles , am citit in media ? Este incredibil unde a ajuns cretinitatea unor slugi ale unui „motan” sau de ce nu motani, intr-un stat ce se vrea de drept. Cand te-am contrazis in calitate de avocat pe anumite aspecte , am incercat cu argumente sa imi spun o parere insa asta nu inseamna ca nu te respect. Cristi Danilet, stiu ca esti corect, ca ai facut multe lucruri bune in justitie si ca te ridici ca nivel de competenta peste multi judecatori, de aceea te sustin. Mi se pare josnic din partea unor trusturi media comandate politic sa „mature” cu tine pe jos. Este o mizerie ..daca punem la zid oameni ca Danilet ….si mai mult ( pentru ca …cu mizeriile suntem se pare obisnuiti) o ingrijorare, o mare ingrijorare ca reforma ce s-a vrut facuta de tineri va fi facuta de „batrani”.
    Te sustin pana la capat.
    Cu stima,

    Comentariu de M.Florian — 28/02/2013 @ 12:54 AM | Răspunde

  36. Am citit mai bine si nu imi vine sa cred inca ….poate visez cum am spus mai sus sunt obosit .Nu se poate trebuie sa gasesti o metoda de a lupta , daca pot sa te ajut sa facem front comun noi si multi altii ….GOD..

    Comentariu de M.Florian — 28/02/2013 @ 1:12 AM | Răspunde

  37. […] Acum 14 ani, in 1998, cand am terminat Facultatea de Drept vedeam o schimbare in Romania si am sperat ca aceasta schimbare va ajunge si in justitie. Am crezut atunci, cred si acum, ca justitia romaneasca trebuie si poate sa devina competenta, puternica si independenta. Am incercat, cat m-au tinut puterile, sa lupt pentru dreptate in Romania. Nu o fac pentru bani sau pentru pozitii, nu o fac pentru ca as avea vreo legatura nepermisa cu cineva din sistem sau din afara sa. O fac pentru ca sunt devotat…   …Citeste mai departe […]

    Pingback de CRISTI DANILET – AM UN SINGUR CREZ: DREPTATEA IN ROMANIA | Mediator Ploiesti – Aurelian Radu — 28/02/2013 @ 2:18 AM | Răspunde

  38. Impresionant ! Dar, cu o floare nu se face primavara. De ce nu sint mai multi judecatori cu o asemenea conduita morala ?

    Comentariu de George Mar — 28/02/2013 @ 2:33 AM | Răspunde

    • Cu o floare nu se face primavara dar e un inceput bun . Timpul le rezolva pe toate , oamenii vin si se duc . Sper ca noua generatie sa isi dea seama ca In viata sunt lucruri mai importante decat banii .

      Comentariu de Claudiu V — 28/02/2013 @ 11:36 AM | Răspunde

  39. Curaj, domnule Danilet! Trebuie continuat!
    Cu toata stima,
    Ovidiu S.

    Comentariu de Ovidiu — 28/02/2013 @ 7:13 AM | Răspunde

  40. Domnule Danilet, sa fiti mandru ca ati incercat sa aduceti o raza de speranta in mocirla roamneasca. Viata merge mai departe si trebuie sa aveti vointa si increderea ca intr-o buna zi dreptatea va fi de partea dumneavoastra si cei care astazi va blameaza vor descoperi, cu regret, ca NU au avut dreptate. Va doresc sa aveti si in continuare aceeasi determinare, pentru a innoi justitia romana si-a o pune pe un fagas de normalitate. Sunteti tanar, aveti viata inainte si timp sa va duceti la indeplinire visele. Mult succes in indeplinirea acestora. Cu stima si consideratie, Tony Popescu

    Comentariu de Tony Popescu — 28/02/2013 @ 7:55 AM | Răspunde

  41. „Cetateanul de pe strada, onest nu va avea nicio garantie ca procesele sunt desfasurate corect daca cariera magistratilor va depinde o clipa, in viitor, de factorul politic. Acesta este crezul meu si pentru acest lucru ma voi bate pana la ultima picatura de energie, pana inchid ochii, indiferent de functia vremelnica pe care o voi avea in sistemul de justitie.” Eu sincer ma indoiesc de sinceritatea si corectitudinea dumneavoastra. Dea randul anilor v-au fost semnalate foarte multe abuzuri, ilegalitati, incalcari ale dispozitiilor legale atat de mine cat si de alti. Abuzuri si ilegalitati notori din partea unor prieteni apropiati din Consiliul de Mediere, din justitie. Ce masuri ati luat? NIMIC! Ba mai mult ati acoperit faptele lor intrucat va erau prieteni si erati in cardasie cu ei. Dar vedeti va venit si dumneavoastra randul de a plati! Nimic nu este fara a nu plati! Mult succes stimate domn!

    Comentariu de Raul — 28/02/2013 @ 9:10 AM | Răspunde

    • Orice sesizari de abuzuri am primit le-am destinat caii legale: la Inspectie. Eu nu am competenta sa verific abuzurile. In rest, ca membru CSM, am participat la ordonarea si discutarea a zeci de controale in toata tara si am participat la sanctionarea disciplinara a multor magistrati. Pt asta insa ar fi trebuit sa va informati, si apoi sa vorbiti.

      Comentariu de Cristi D — 28/02/2013 @ 12:28 PM | Răspunde

  42. Dreptatea in Romania nu e doar despre dreptate ci mai ales despre viitor. Nu exista viitor fara domnia legii.
    Avem un exemplu aici o formulare f. eleganta care spune totul depre mentalitatea politrucilor si ca nu exista egalitatea in fata legii:

    Crin Antonescu 2013 a.d : „Forma finala a legii va fi in concordanta cu decizia CCR. Noi, cei care am votat amendamentul, am pornit de la ideea ca parlamentarii nu sunt deasupra legii, dar nu este nici perfecta egalitate.”

    Cea mai mare tragedie este ca romanii par sa inteleaga efectele exploatarii gazelor de sist (7000 de protestatari la Barlad) dar nu par sa vada legatura intre statul de drept si bunastare. Am introdus institutii europene, demonstrat de necesare, dar nimeni nu s-a ocupat de sa le exlice si sa le legitimizeze.

    Milton Friedman admitted that his advice to former socialist countries in the early ’90s had been to „privatise, privatise, privatise”.
    „But I was wrong,” he continued, „It turns out that the rule of law is probably more basic than privatisation.”

    Comentariu de Tio — 28/02/2013 @ 9:11 AM | Răspunde

    • Tio, va inselati cand credeti ca trebuie sa fie egalitate in fata legii!Trebuie egalitate numai privind drepturile fundamentale !
      Intre categorii profesionale diferite exista legi si prevederi diferite.Cum sa fie egalitate intre un primar, judecator, sofer, doctor si un profesor sau intre legislatia corespunzatoare acestor profesii si functii publice ?
      Un stat de drept suplu si eficient nu garanteaza automat si bunastarea.Bunastarea este influentata de multi factori.Ca exemplu, o zona prospera dintr-un paradis fiscal nu este si un exemplu al statului de drept ! Nu exista nicaieri un stat perfect !

      Comentariu de U. — 28/02/2013 @ 3:30 PM | Răspunde

      • Am folosit eu cuvintul „garanteaza”?
        Greseala politrucilor, dar si a dvs, e sa creada ca lucrurile astea sint prea abstracte sau prea greu de masurat. Se insela.
        Probabil ca ar trebui sa luati in calcul ca o parte dintre noi chiar au o experienta reala in privinta egalitatii in fata legii?
        Cit ar fi costat cei 50 km de autostrada fara coruptie? Sau cit ar fi „taxa de mediu” daca nu s-ar fura sau risipi pe rupte?

        Cautati la link-ul de mai jos si reveniti cu exemplu unei tari care are bunastate dar un rule of law index mic…
        Iar citatul de mai sus e din „State Building” de F. Fukuyama. Asta s-a consumat in Ro in ultimii 20 de ani si a esuat.

        The Rule of Law Index http://worldjusticeproject.org/sites/default/files/WJP_Index_Report_2012.pdf

        Comentariu de Tio — 01/03/2013 @ 10:56 AM | Răspunde

        • Dvs. vorbiti despre ipoteze:”Cit ar fi costat cei 50 km de autostrada fara coruptie? Sau cit ar fi “taxa de mediu” daca nu s-ar fura sau risipi pe rupte?”
          Nimeni nu este vinovat decat in urma unei decizii definitive a unei instante! Vorba proverbului „hotul neprins este negustor cinstit „

          Comentariu de U. — 08/03/2013 @ 7:17 PM | Răspunde

  43. Sistem cu jurati, singura modalitate de a rezolva neincrederea in justitie.

    Comentariu de cipslim — 28/02/2013 @ 9:37 AM | Răspunde

  44. Reblogged this on blogdecainerau.

    Comentariu de blog de caine rau — 28/02/2013 @ 9:46 AM | Răspunde

  45. Va asigur de intreaga mea sustinere.

    Comentariu de Dan Chiriac — 28/02/2013 @ 10:16 AM | Răspunde

  46. Mandatul de reprezentare este dat ”ad nutum”. Mandantul nu trebuie să justifice de ce revocă mandatul. Asta nu s-a învățat în facultate? Cred că idealurile se ating printr-o bună pregătire și prin onestitate. Nu prin ”trasul sforilor” politice. Dreptatea se câștigă la bară, nu prin birourile procurorilor, judecătorilor, politicienilor.

    Comentariu de Quantikon — 28/02/2013 @ 12:13 PM | Răspunde

    • Mandat? in dreptul public? revocare? unde ati citit dvs asta??? Tare ma intereseaza manualul si autorul. Sper ca nu e ceva din Rusia sovietica, ca eu fac parte din generatia pro-Europa.

      Comentariu de Cristi D — 28/02/2013 @ 12:30 PM | Răspunde

      • Dle judecator, e reala stirea despre concediul cerut de la CSM ? Multumesc

        Comentariu de Traian — 28/02/2013 @ 2:00 PM | Răspunde

        • Nu stiu ce stire. Dar joi am fost la Scoala de politie din CLuj-Napoca unde am tinut o prelegere, iar vineri sunt in CLuj pentru a-mi procura niste acte pe care numai de aici le pot lua. Evident, mi-am luat concediu pentru aceste doua zile.

          Comentariu de Cristi D — 01/03/2013 @ 8:47 AM | Răspunde

      • Buna ziua

        La intrebarea dumenavoastra va citez din pozitia „doctrinei” : „…prin simplul fapt al alegerii, intre corpul electoral si membrul CSM se incheie o intelegere prin care acestuia din urma ii sunt incredintate o serie de “atributii” pentru a le exercita. Corpul electoral se poate razgandi oricand. Fie si cu explicatia “uite asa”. Atunci cand lipsa de reprezentare este constatata in conditiile legii, si asa extrem de restrictive, cu votul a peste jumatate din instante in fiecare decizia luandu-se cu votul a peste doua treimi, efectele nu pot fi decat unele de bun simt. Important e ca ele sa se epuizeze repede si fara lamentari publice ori escrocherii institutionale ieftine.”

        Recunosteti autorul?

        Si daca acesta pozitie doctrinara este imbratisata de practica – aprope 1700 de judecatori de la judecatori si Judecatorii – ce sa mai zici?

        Exista doua variante de raspuns:

        Cand doi oameni iti spun ca esti beat te duci si te culci.

        sau

        Chiar daca un milion de oameni cred intr-o prostie, tot o prostie ramane.

        Cu respect

        Pintea Catalin

        Comentariu de Pintea Catalin — 28/02/2013 @ 2:17 PM | Răspunde

        • V-as indruma sa cititi ce inseamna argumentul ad populum – ce spuneti dvs este o eroare de logica: daca 100 oameni spun ca ploua de jos in sus, inseamna ca asa este. Prin ce sustineti dvs, tocmai ati intarit teoria tiraniei majoritatii: cei ce sunt la putere pot face orice, pt ca au ajuns la putere. Or, stim bine, intr-o democratie constitutionala (asa scrie in Constitutia noastra ca e Ro) trebuie sa se respecte legea chiar si de catre cei care o fac sau o aplica.

          Comentariu de Cristi D — 01/03/2013 @ 8:52 AM | Răspunde

          • Cred ca nu ati citit cu atentie a dous variata de raspuns. E o lege a lui Murphy care ironizeaza tocmai tirania majoritatii.
            Iar alegerea era a dumnevoastra. Si v-ati manifestat-o din cate am vazut.
            Cat despre pozitia mea, eu nu sustin absolut nimic.
            Tot acest spectacol pe care l-a oferit „crema” sistemului judiciar imi dovedestea ca toate cele trei puteri ales statului sunt, cel din punct de vedere al elegantei, intr-un deplin echilibru.
            Der pentru curiozitatea mea personala, as dori sa stiu ce veti face daca ICCJ va va da dreptate?
            Va veti intorce la CSM sau va veti da demisia, cum a anuntat ca va face d-na Ghica?

            Cu respect
            Pintea Catalin

            Comentariu de Pintea Catalin — 01/03/2013 @ 10:31 AM | Răspunde

      • Reprezentarea este o instituție juridică. Această instituție ”traversează” toate ramurile Dreptului. Despre reprezentare am citit și în manuale dar, mai ales, în tratate. Problema este simplă: dacă 1600 de judecători nu mai au încredere în dumneavoastră, încrederea fiind o stare subiectivă, ce argumente sunt obligați să propună? Ceea ce nu înțeleg eu este aceasta: cum o să-i reprezentați dacă nu vor? Dacă tot insistați să le reprezentați interesele împotriva voinței lor veți determina ruperea tuturor echilibrelor juiridice naturale, firești. Un mare profesor de Drept spunea că Dreptul este foarte mult bun-simț. Ce ne spune bunul-simț despre situația asta? Ne spune că dacă un judecător contrazice 1600 de judecători din punct de vedere profesional atunci justițiabilii care mâine vor intra în cele 1600 de săli de judecată din România vor fi cu totul neîncrezători în competența profesională a acelor judecători. Este bine de știut că nu mai are nimeni încredere în sistemul de justiție. Prin ”nimeni” înțeleg marea masă a justițiabililor. Oricum, din cauza logicii apărării dumneavoastră și pentru stilul cu care vă apărați interesele sper, din tot sufletul, că nu vă veți mai întoarce nici măcar la profesia de ”judecător de scau”.

        Comentariu de quantikon — 01/03/2013 @ 1:39 PM | Răspunde

        • Va dau cel mai simplu contr-argument: legea. Mai intati citi lege, apoi discutati. Reprezentarea in CSM nu e o chestiune de gust. Aici nu facem nici concurs de popularitate, nici concurs de miss. Eu am venit cu un scop. O parte din obiective mi le-am indeplinit in primii doi ani. Mai am patru in care sa indeplinesc si restul obiectivelor. Pentru mine e simplu. Ar trebui sa fie si pt dvs. Dar cum nu aveti curaj decat sa aruncati cu opinii infantile la adapostul anonimitatii, ma indoiesc ca stiti/intelegeti despre ce vorbesc.

          Comentariu de Cristi D — 20/03/2013 @ 5:13 PM | Răspunde

  47. Respect,domnule magistrat! Multa putere de LUPTA!

    Comentariu de Paul Viorel — 28/02/2013 @ 12:29 PM | Răspunde

  48. Este greu sa schimbi un sistem construit cu atata truda de cei care s-au perindat la putere inainte si dupa „89.Sper din tot sufletul ca alaturi de dumneavoastra mai multi angajati ai sitemului judiciar sa se alature demersului dumneavoastra si sa inteleaga ca politicul nu are ce cauta in justitie.Justitia trebuie sa fie aceeasi pentru toata lumea:de la vladica pana la opinca,toti trebuie sa se supuna statului de drept si rigorilor legii.Sa speram ca dreptatea va triumfa.Va doresc mult succes in continuare.

    Comentariu de Liana — 28/02/2013 @ 12:29 PM | Răspunde

  49. Reblogged this on Dictatura justitiei and commented:
    Se întâmplă din nou iar noi rămânem indiferenți ca de fiecare dată când li se încalcă drepturilor celor de lângă noi. Bine că noi am scăpat!

    Comentariu de dictaturajustitiei — 28/02/2013 @ 12:58 PM | Răspunde

  50. Domnule judecător,
    Susţinerea pe care o primiţi în comentariile de mai sus este îmbucurătoare, pentru că şi eu sunt fidel aceluiaşi crez.
    Sunt avocat de 15 ani şi am constatat că, din fericire, există un „nou val” în justiţia românească, chiar dacă nu de foarte mult timp. Stă în puterea fiecăruia dintre actorii procesului de justiţie – indiferent de profesia îmbrăţişată – să facem astfel încât să asigurăm copiilor noştri o lume mai dreaptă şi mai sigură, a supremaţiei Legii bine făcute.
    Eu îmi păstrez optimismul, pentru că ar fi catastrofal să ne întoarcem la „justiţia” de acum câţiva ani, aservită unor diverse interese politice sau materiale. Unii dintre judecătorii „controversaţi” de atunci dau acum lecţii de moralitate în A.M.R…

    Comentariu de B-A-C-H — 28/02/2013 @ 1:01 PM | Răspunde

  51. Jos palaria domnule Cristi Danilet! Aveti toata stima mea! Cristina Bounegru

    Comentariu de Cristina Bounegru — 28/02/2013 @ 1:21 PM | Răspunde

  52. Cum?
    Iată câteva exemple: se emit mii de titluri de valoare care sunt tituri executorii, dar emitenţii sunt oameni cinstiţi! Procurorii şi judecătorii consiedră că nu sunt infracţiuni, lipseşte voinţa, dar nu studiază actele făcute de aceştia de la data emiterii la data plăţii… Este un mediu de afaceri propice investitorilor străini? Vin ei în aşa condiţii?
    Judecatorii nu s-au hotărât dacă administratorul societăţii în insolvenţă răspunde faţă de creditori… Administratorii nici nu se scinchisesc să preda actele administratorului judiciar… Există o stabilitate a investiţiilor în acest mod?
    Legea nr. 18/1991 a produs multe miracole, există o practică aiurea în ce priveşte dreptul de proprietate…
    Vameşii îşi au legea lor…
    Dacă instanţa vă va da câştig referitoir la demitere veţi demonta un întreg sistem judiciar: judecătorii nu respectă legea, nu pot redacta un simplu proces-verbal, cu ce faţă vor putea ei să ceară părţilor din procese să respecte legea? Chiar aţi dat drumul la un tsunami…

    Comentariu de costyconsult — 28/02/2013 @ 2:08 PM | Răspunde

  53. stimate domnule danilet,
    aveti un discurs bun pentru cei de la bruxelles, nicidecum pentru justitiabilul obisnuit; pot argumenta.
    va este desigur cunoscuta sintagma conform careia nu doar ca trebuie sa se faca dreptate, ci este necesara si perceptia publicului ca se face dreptate: romania a devenit republica procurorilor si a serviciilor secrete.
    spuneti ca ati fost in statele unite; eu n am fost, dar am vazut in filme: se cunoaste cit costa fiecare proces, iar in momentul cind un procuror pierde un proces se pune foarte serios problema demisiei
    altfel, cinstit si dedicat apararii judecatorilor, ma mir ca nu ati protestat pentru ca un coleg al dv , toni neascu, este filat de serviciile secrete, in baza a ce mandat?

    Comentariu de tudor — 28/02/2013 @ 3:06 PM | Răspunde

    • CIne va asigura pe dvs ca a fost filat??? SI daca a fost , de unde stiti dvs ca nu a existat si mabdat??? In plus, legea mie nu imi da voie sa comentez cazuri in desfasurare.

      Comentariu de Cristi D — 01/03/2013 @ 8:54 AM | Răspunde

      • CSM-ul nu poate verifica daca s-a respectat legea in privinta mandatului de interceptare ?

        Comentariu de U. — 08/03/2013 @ 7:22 PM | Răspunde

  54. Patetic !

    Comentariu de warpguy — 28/02/2013 @ 5:56 PM | Răspunde

  55. Multa admiratie pentru tot ceea ce ai realizat si succes in continuare!! Sunt alaturi de dvs., va voi sustine mereu!!Curaj!Trebuie continuat altfel….

    Comentariu de viorica — 28/02/2013 @ 6:43 PM | Răspunde

  56. Respect pt. curajul de care ati dat dovada ! Va doresc mult succes !

    Comentariu de popescu mariana — 28/02/2013 @ 6:46 PM | Răspunde

  57. Ma bucur ca EXISTA UN OM ASA PUTERNIC . La momente de cumpana ale istoriei IES LA LUMINA ASTFEL DE OAMENI . Dl. judecator Cristi Danilet a fost ALES SA PREIA STEAGUL LUPTEI PENTRU DEMNITATE SI ONOARE , IN FIRAVA DEMOCRATIE ROMANEASCA ! FORTZA JUDE , TE IUBIM SI TE STIMAM ! (y)

    Comentariu de Ioana Cosmeanu — 28/02/2013 @ 7:04 PM | Răspunde

  58. Sunteti mai tanar decat fiica mea.Va iubesc,va sustin,sunt revoltata,si-mi doresc din suflet sa se faca dreptate.Ce pot sa va spun ,doar sa nu va lasati.MULT SUCCES si PUTERE DE LUPTA.

    Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 28/02/2013 @ 7:39 PM | Răspunde

  59. Sper ca Inalta Curte sa indrepte greseala facuta. Va apreciem!

    Comentariu de daniel — 28/02/2013 @ 7:53 PM | Răspunde

  60. Nu va dati batut!!!!! Luptati in continuare!!! Mult succes!!!!!

    Comentariu de LUMY — 28/02/2013 @ 8:34 PM | Răspunde

  61. Felicitari domnule judecator Danilet pentru corectitudinea, verticalitatea si curajul de care ati dat dovada in lupta pentru o justitie independenta in Romania. Am certitudinea ca in continuare o sa luptati si o sa va urmati crezul: DREPTATE IN ROMANIA! Cu respect si admiratie, Christiana!

    Comentariu de christiana — 28/02/2013 @ 9:12 PM | Răspunde

  62. Mai baiatule!
    Tu nu faci parte din generatia pro-Europa. Tu pur si simplu , faci parte din generatia de lingai, cu „Nasul in suflet”, pus de Basescu si sleahta lui, care acum tremura ca vine randul langa Nastase, dupa cat au furat..si atat!

    Comentariu de cel fara nasu'n suflet — 28/02/2013 @ 9:22 PM | Răspunde

  63. ioan sluga .DE VREI SA BIRUI NU TE INFRINGI TE INALTI CHIAR DIN CADERI ADINCI O LUPTA -I VIATA DECI TE LUPTA

    Comentariu de Monica — 01/03/2013 @ 12:18 AM | Răspunde

  64. Domnule judecator, Napoleon cand a simtit ca se apropie de putere a spus EU SI FRANTA pentru ca apoi dupa ce ”a pus mana pe putere” a decis sa corecteze intentia declarand EU SUNT FRANTA …. Franta se poate usor inlocui cu DREPTATEA pe care dumneavoastra o aclamati ….. uneori – pentru ca suntem fiinte imperfecte – aveam aceasta tendinta de a ne supralicita insa de fiecare data societatea se axeaza neiertator.

    Comentariu de DINU — 01/03/2013 @ 10:14 AM | Răspunde

  65. Mult succes.Sunt indignata de nedreptatea facuta,sunt furioasa impotriva celor ce judeca stramb,sunt alaturi de d-vs cu inima si cu gandul.
    Toata stima,d-le Judecator.

    Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 01/03/2013 @ 11:52 AM | Răspunde

  66. Dle Danilet, as vrea sa va spun doar ca baietelul meu de 3 ani a inceput acum 3-4 luni sa faca spagatul, mentionand in acelasi timp „fac ca Danilet”….

    Daca aceasta este imaginea pentru care ati luptat, pentru care ati incercat sa mutati muntii din loc, inseamna fie ca principiile si valorile dupa care eu ma ghidez sunt eronate, fie ca , din pacate, nu ati avut o strategie in regula pentru a atinge viziunile mai sus amintite de dvs.

    Si nu va amagiti, va pot asigura ca cea mai mare parte, daca nu toti, dintre judecatorii care au votat indepartarea dvs din CSM a facut-o pentru ca impresia emanata din exercitarea mandatuliu de membru CSM a fost similara cu cea inmagazinata in caputul copilului meu…trist, dar adevarat.

    Comentariu de Mircea S — 01/03/2013 @ 12:02 PM | Răspunde

    • Spuneti-i baietelului dvs ca eu nu fac spagatul. Ci ca trimit infractorii in puscarie. Asta pentru ca baietelul dvs sa poate face linistit spagatul multi ani, si nu sa se teama el sau dvs ca poate fi violat la coltul blocului. Educati-va bine copilul: e pt el, in primul rand. In rest, daca sunt unii magistati care gandesc ca si copilul dvs va dau dreptate: e trist.

      Comentariu de Cristi D — 20/03/2013 @ 5:15 PM | Răspunde

  67. O sa imi scriu si eu parerea mea, adunata evident din perceptia mea de cetantean simplu.
    Va admir pentru vorbele scrise mai sus, din pacate nu stiu absolut nimic de faptele dumneavoastra, si faptele conteaza, nu vorbele.
    Parerea mea despre justitie…..
    Degeaba incearca avocatii si judecatorii sa faca dreptate, in baza unor legi asupra carora n-au nici o putere.
    Atat avocatii cat si judecatorii lucreaza dupa niste legi, pe care nu le fac ei, le fac parlamentarii, (spuma aceea corupta din partidele politice, indiferent de partid). Ei din pacate va pot pune bete in roate, si de multe ori au facut-o complicand sistemul judiciar.
    Eu consider ca ar trebui sa existe un alt sistem de justitie, care sa fie elaborat altfel, total gandit de la zero. Am cateva idei simple in acest sens…. dar sincer… fiind realist, nu cred ca vom putea schimba ceva in tara asta scriind pe wordpress.

    Comentariu de mar1usc — 01/03/2013 @ 12:29 PM | Răspunde

    • Nu stiti nimic despre faptele mele? Pai, incercati sa imi cititi blogul si site-ul. Sunt cu lux de amanunte aratate.

      Comentariu de Cristi D — 20/03/2013 @ 5:32 PM | Răspunde

  68. Domnule Danilet, cel putin pentru iesirea din tiparele si uzantele profesiei de magistrat, in sens pozitiv, meritati un like.
    Faptul ca ati ales o forma moderna de a va exprima public parerile despre multe probleme reale ale societatii contemporane, ca ati lovit in orgoliul nemasurat al unor lichelele si oportunisti din mass-media, asumandu-va totodata riscul unor atacuri directe din partea lor si ale oricui, pastrandu-va in acelasi timp crezul in profesia pe care ati imbratisat-o, toate acestea ma fac sa va spun deschis si nedisimulat ca va respect.
    Dar am banuiala ca nici d-voastra nu aveti pe deplin dobandit cultul transparentei in activitatea desfasurata (ma refer la transparenta obligatorie, nu la cea interzisa de lege). Ceva lucruri urate se intampla prin CSM-ul acesta si ma tem ca d-voastra ati tacut in mod complicitar, astfel incat colegi de-ai d-voastra mai mult sau mai putin credibili au ajuns sa va numeasca 4ped.
    Iar toti colegi de-ai d-voastra, judecatori din intreaga republica, v-au scos tap ispasitor si v-au demis in mod democratic.
    Sunteti o persoana controversata, nu stiu ce sa cred.
    Va urez succes si putere de a ne arata adevarul.

    Comentariu de elena lazar — 01/03/2013 @ 3:00 PM | Răspunde

    • Pe blogul meu avea doua rapoarte de activitate si jurnalul zilnic al activităţilor mele din CSM. In rest, nu ma intereseaza convorbirile private ale colegilor. Cine are ceva sa imi spuna, sa o faca direct si in fata. Altfel, nu merita atentia mea.

      Comentariu de Cristi D — 03/03/2013 @ 10:23 PM | Răspunde

      • Va sustin,sunt revoltata,sa va diresc din inima SUCCES.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 04/03/2013 @ 3:38 PM | Răspunde

  69. Stimate DOMNULE judecator, va uram multa PUTERE, TENACITATE , pentru a depasi aceste ..mizerii politice de astazi, pentru INSTAURAREA LEGII ROMANESTI , in ROMANIA !!!Felicitari , suntem alaturi de dvs.

    Comentariu de ponor lucian — 01/03/2013 @ 11:17 PM | Răspunde

  70. Tinere, ai decazut de la statutul de magistrat la cel de politician! vad ca ai cativa sustinatori pe aici suficient probabil sa ocupi si tu un loc in parlament alaturi de gigi becali si cei asemenea lui! oricum, cu gogorite din astea nu iti mai recastigi niciodata increderea magistratilor, ocazie pe care ai pierdut-o in momentul in care nu ti-ai dat demisia de onoare! dar unde nu e onoare nu ai ce cere, nu-i asa?

    Comentariu de ion — 02/03/2013 @ 9:09 AM | Răspunde

    • Ioane.nu esti tu cei indreptatit sa judeci un om ca d-l Danilet si nici sa ne critici pe noi.Noi sustinem activitatea d-lui Danilet si DEMOCRATIA.De unde ti s-a casunat ca s-a trasformat in politician.Esti un mare fan USL,si ai mintea incetosata de ura impotriva democratiei.AI DREPTUL sa JUDECI un om ca d-l Danilet,daca esti mai destept ca el.Asa ca las-o moarta,si veziti de oile tale.

      Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 09/03/2013 @ 12:01 PM | Răspunde

      • Domnule iON, cu mintea dvs. incetosata de ura impotriva democratiei, nu aveti nici un drept sa-l judecati pe dnul. Danilet !!! Vezi-ti,domnule, de oile tale!
        De unde ti s-a casunat ca s-a trasformat in politician??? Cum iti permiti sa ne critici pe „noi” ? Numai unul mai destept ca dumnealui il poate critica ,sa tii minte asta!
        ” Noi” sustinem activitatea d-lui Danilet si DEMOCRATIA!!! „Noi” suntem DEMOCRATIA . Asa ca las-o moarta!
        P.S. Doamna Ruxandra ,nu-mi permit sa jIgnesc o doamna, dar va atrag respectuos atentia ca prin ideile dvs.enuntate mai sus nu reprezentati DEMOCRATIA ,ci opusul ei TOTALITARISMUL .Mai invatati ce inseamna a respecta si opinia altei persoane , daca nu ati invatat asta pana acum!

        Comentariu de U. — 08/04/2013 @ 10:09 AM | Răspunde

        • SUNT FERICITA PENTRU REZULTATUL DE LA CCR,SI AS DORII SA NU MAI AVETI PROBLEME.Cu mult respect,si afectiune,de la o bunica.

          Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 09/04/2013 @ 2:59 PM | Răspunde

  71. Sunt plecat de doi ani din tara, fiind student in Anglia la Oxford. In general, cunosc bine situatia din tara, dar ceea ce m-a facut sa va scriu este ca dumneavoastra priviti Romania si justitia din Romania ca un model pentru altii si ca, citez: „Magistratii impart dreptatea” si vin semnale din strainatate in acest sens. De fapt, lucrurile sunt altfel. Semnalele din strainatate si ma refer la ziarele din Anglia, Germania, Olanda si Franta ne spun adevarata realitate, iar romanilor din tara li se pare o normalitate. Cum lupta justitia si cum luptati dumneavoastra personal pentru dreptate, cand sunt peste 4000 de dosare la CEDO (de fapt numarul nici nu conteaza) si aceasta s-a transformat intr-o instanta romaneasca pentru rezolvarea problemelor juridice ale Romaniei. Cum luptati pentru dreptate, cand termenele la tribunalele si la curtile de apel se acorda intr-un interval de sase luni, iar daca mergi de la o instanta inferioara la alta superioara, termenele de judecata pot fi si de doi ani de zi. Cum luptati dumneavoastra pentru dreptate cand in Romania se privatizeaza intreprinderi mari ( pe bani putini, valoarea unei garsoniei) care reprezinta scheletul unui stat? Exemplele sunt numeroase, amintesc numai CFR marfa. In Anglia, transportul de marfa este proprietate de stat. Cum munciti dumneavoastra pentru drepturile cetatenilor romani? Aproape 5 milioane de romani sunt plecati in toata lumea. Unii dintre ei nu vor sa se mai intoarca niciodata in Romania. Dumneavoastra ati spus ca romanii sunt procesomani. Dar, institutiile statului le-au facut dreptate cetatenilor romani, conform legii fondului funciar 18/1991 si legii 10/2001 privind restituirea imobilelor nationalizate? Cum pot dormi magistratii pe perna, cand unii mostenitori care au de recuperat un imobil, sunt trimisi la CEDO, iar altora li se dau parcuri, cladiri de patrimoniu etc.? Ce au rezolvat magistratii in 23 de ani, cand problema proprietatii in Romania este ca la inceput? Cand diferite institutii care au fost facute prin subscriptie publica vor fie vandute? Cum rezolva magistratii toate furturile? V-ati gandit vreodata ca politicienii ne-au furat indentitatea si speranta, iar privatizarile au fost de fapt un jaf national? De ce nu ati propus ca comisiile acestea de retrocedare a bunurilor imobiliare si a fondului funciar sa fie alcatuite din notari, judecatori, pentru a se da o aparenta de legalitate? Altfel spus, mergi in sute de audiente si nu se intampla nimic, pentru ca multi functionari sunt corupti si nu au interesul sa se aplice legea. Multi judecatori nu stiu ce inseamna pericol social. Spuneti ca ati fost in America, spuneti ca cunoasteti sistemul juridic din America. In America, pentru o palma faci puscarie. Nu NUP, ca o judecatoare nu vrea sa citeasca dosarul. Domnule Danilet, eu am fost batut de trei tigani care mi-au furat atat mobilul cat si banii, iar un Parchet din Bucuresti nu s-a implicat deloc si nu am nici un raspuns nici pana in ziua de astazi, nu stiu ce s-a intamplat cu acest dosar, cu toate ca a fost inregistrat. De ce nu se aplica Art. 52 din Constitutie? De ce altii trebuie sa raspunda material si judecatorii nu? De ce oamenii trebuie sa stea la inchisoare fara sa fie vinovati? V-as recomanda sa studiati ziarele straine, sa vedeti ce ura au strainii pe romani, indiferent unde sunt, si am sa va dau ca exemplu cazul de la Brighton, cand doi romani au fost intrebati de niste englezi de unde sunt. Ei au spus ca sunt romani si au fost luati la bataie. Politia engleza a spus ca fost un atac rasist in forma agravanta. Revin si spun ca in Romania exista diverse caste privilegiate printre care se numara si magistratii si politicienii,care in marea lor majoritate nu raspund pentru actele lor. De ce credeti ca in Europa nu ne vrea nimeni? Datorita modului in care romanul este tratat de autoritati, inclusiv de justitie. Nu este posibil ca procesele sa dureze 10-15 ani, iar cel care ajunge sa vada verdictul sa constate ca si-a pierdut prin instanta atat timpul cat si banii. Dumneavoastra vorbiti ca romanii sunt procesomani. V-as recomanda sa studiati istoria comunismului, cate nedreptati s-au facut iar din 90′, nedreptatile s-au dublat, iar romanii nu mai cred in nicio institutie a statului. Am discutat cu romani care muncesc in Anglia. Am discutat cu studenti de la diverse facultati (Oxford, Queen Mary, Westminster etc.), si multi nu mai vor sa se intoarca in Romania, chiar daca ar ramane in Anglia sa spele pe jos. Sunt studenti care n-au mai fost de ani de zile acasa. Domnule Danilet, nu va cunosc, dar vreau sa va intreb daca cunoasteti ca in Anglia, Noua Zeelanda si Israel nu exista constitutii scrise sau codificate.Si cu toate astea, regimul juridic de tip common law e foarte eficient. Ce-ar inseamna ca Romania sa nu aiba constitutie? Cred ca nu am mai exista ca stat national. Legea oricum se incalca si cu constituie scrisa, in special de politicieni, nerespectandu-se principiul de drept englez denumit „rule of law”. Am citit pur si simplu intamplator in ziare romanesti ca ati atacat decizia de revocare. De ce ati atacat-o ? In Anglia, exista si institutia in care judecatorii sunt angajati pe o perioada scurta, iar acestia sunt pasionati sa faca dreptate cetatenilor englezi si nu exagerez. Am sa inchei cu urmatoarea fraza. Romanii nu sunt procesomani, dar sunt nevoiti sa apeleze la instante deoarece in zeci de ani, s-au adunat numeroase nedreptati. V-as mai pune o intrebare? De ce nicio facultate romaneasca nu se regaseste in top 500 universitati mondiale? In loc de concluzie, distanta intre Romania si Anglia este de 100 de ani, poate chiar mai mult.

    Comentariu de Andrei — 02/03/2013 @ 2:52 PM | Răspunde

    • Draga Andrei de la OXFORD…..Nu ma impresioneaza de loc ca esti la Oxford,si acolo au nevoie de bani.Dar pana acum doi ani unde ai fost,de ce nu te-ai revoltat,major fiind,impotriva INJUSTITIEI?Nu se generalizeaza absolut NIMIC.Sunt oameni si oameni.Sunt Judecatori corecti si incorecti,sau chiar prost pregatiti.Nu cred ca-i urmarit activitatea d-lui danilet,sau ai auzit de dansul?S-a luptat D-na Macovei(ai auzit de dansa?)sa modifice legea Justitiei,si apoi predecesorul dansei d-l Predoiu.DOSARELE de la CEDO sunt adunate in timp.nu intr-un an sau doi de cand a inceput sa se miste Justitia la noi in tara.Dar daca esti plecat,esti rupt de realitate si probabil te informezi de unde nu trebuie.D-l Danilet face parte dintr-o GENERATIE de tineri Magistrati,precum Ghica ,Daniel Morar si altii ,care se lupta cu sistemul.Citeste te rog de cati ani este d–l Danilet la CSM,si apoi sa invoti cei” 10-15 ani de cand zac dosarele”.Acest tanar Judecator tocmai pe ecete motive de cinste si corectitudine a fost mazilit de OROAREA SOCIALISTA care(nu stiu daca sti)conduce tara noastra de 1 an.Asa ca mai documenteaza-te,nu e suficient sa studiezi la Oxford.Iar pentru Invatamantul dezastruos din romania intreaba ECATERINA ANDRONESCU,si ma rog,inca o data te intreb;DE CE NU TE_AI REVOLTAT CAT AI FOST IN TARA?Aici cine are bani indiferent de cat este de destept face FACULTATE..Mai citeste presa SERIOASA din ROMANIA.iti recomand HOTNEWS,si ziarist Dan Tapalaga,Revista 22,si Romania Libera.Atunci vei avea raspuns la tot ce nu esti lamurit..

      Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 09/03/2013 @ 11:52 AM | Răspunde

      • Sa recomanzi cuiva Revista 22 inseamna sa il provoci sa iti spuna de unde vine numarul `22`. Aici ar trebui sa faci trimitere la Noica si aici pe multi ii bagi in ceata. Uneori, pt multi, e prea tarziu. Alteori, nu. Nu multi sunt cei care vor sa fie `open mind`. Educatia de la televiziunile propagandistice i-a incetosat.

        Comentariu de Cristi D — 09/03/2013 @ 12:08 PM | Răspunde

        • Da aveti perfecta dreptate.Eu n-am facut studii la OXFOTD.,insa am trait in COMUNISM cei mai frumosi ani,cand nu puteam nici sa-mi intorc privirea spre biserica ,cand treceam pe langa ea,iar acum cand si eu in micutul meu oras am participat la BUCURIA ELIBERARII.,sa aud oameni care se dau scoliti,sau chiar sunt,sa judece infect?Am fata in Germania de 15 ani plecata.Eu am vazut mai mult decat acest tanar oxfordist,ce inseamna LIBERTATE<DEMOCRATIE,CIVILIZATIE.Eu nu accept lectii de la nici un filfizi\on care punand un pas la o scoala de dincolo,ori are lectia socialistilor,ori A 3.Rar intelectuali scoliti dincolo,sa fie de dreapta si sa sie ce este democratia.Papahahi,MRU,Baconschi,Funeriu.Ei,dupa ce a\cunosti asemenea oameni,restul nu reprezinta nimic pentru mine.D-le DANILET,V\va sustinem,va iubim si ni-as dori macar o duzina ca dvs,corecti si luptatori.NU VA LASATI.

          Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 09/03/2013 @ 12:48 PM | Răspunde

          • Din pacate si eu cunosc destui oameni cu scoala (pe bune, nu la fabrici de diplome) care au inghitit fara sa mestece manipularea ultimilor ani ce li s-a servit zi de zi. Asta este una din marile mele dezamagiri, pentru ca au trecut atitia ani de la dec ’89 si traim intr-o involutie mentala pe care nu o credeam posibila nici in visele cele mai urite. Speranta mea in primii ani cu Iliescu la putere cind am vazut ca nu se intimpla nici o schimbare radicala de mentalitate in societate, a fost catre generatiile tinere care vor veni si vor inlocui pe cei care gindeau, votau si feceau ceva pentru tara lor. Dar m-am inselat si am pierdut acest pariu. Oameni din generatia lui Cristi Danilet trebuiau sa fie la butoane in aceasta perioada, cu viziuni noi si de viitor, cu buna credinta, cu bun simt, cu scoala adevarata la baza, fara schelete in dulap, oameni care sa se ridice peste interesele primare, constienti fiind de importanta si sansa lor. Apropos de Germania; in 2014 se vor implini 25 de ani de libertate. in Romania. Ca tema de reflexie este interesant (dar si tragic) sa se discute in spatiul public urmatoarea analogie: Unde era Germania la 25 de ani dupa razboiul care aproape a ras-o de pe fata pamintului si unde va fi Romania la 25 de ani dupa Ceausescu?! Din pacate, in afara de raspunsurile concrete care se vor putea da, va fi si unul de bun simt: Sa ne fie rusine ca natie in ansamblu si clasa politica in particular, cel putin in ochii nostri si in fata Germaniei!

            Comentariu de AdmuS — 21/03/2013 @ 9:36 AM | Răspunde

    • Pentru cei care viziteaza acest site, le spun un singur lucru. In Anglia, romanii sunt priviti de catre ziarele din insula si de catre politicenii englezi ca niste infractori periculosi. De ce s-a ajuns aici? Este foarte simplu. Atata timp cat s-au distrus industria, agricultura, am dat pe gratis OMV-ul, Sidexul, ApaNova, distributia de electricitate, datorita unor comisioane grase, respectul pentru Romania este inexistent. Nu numai englezii ne urasc, ci si olandezii, francezii, nemtii. Acest lucru il spun in cunostinta de cauza deoarece am prieteni studenti in Olanda, Franta care spun acelasi lucru: ca aceste natiuni nu ii mai suporta pe romani. In alta ordine de idei, sa stiti ca imi este greu sa fiu departe de familie, de prieteni, de fostii profesori, deoarece d-vs nu cunoasteti ce inseamna sa traiesti printre straini. Anglia nu este pe sufletul meu. In incheiere, am sa va mai spun un caz intamplat la Brighton, in Anglia. Doi romani au fost intrebati de unde sunt si, dupa ce au raspuns ca sunt din Romania, au fost snopiti in bataie. De ce ? Este socant ca indienii, pakistanezii si cei din Bangladesh sa fie mai bine perceputi si respectati decat romanii. Daca noi nu ne respectam intre noi si ne furam intre noi, de ce sa ne respecte strainii?

      Comentariu de Onofrei Andrei — 18/03/2013 @ 9:22 PM | Răspunde

      • ONOFREI ANDREI.Si eu fiica in Germania de 15 ani.Este apreciata,munceste,casatorita cu un neamt,iar romanii sunt URATI numai cei prosti,mazgaliti si puturosi.Dar cum dracu sa nu ne urasca OCCIODENTUL,cand aproape toti care merg acolo hulesc aceasta tara,si de unde dracu’atatia STUDENTI ROMANI,cand la ei este enorm de scumpa facultatea.Copii de NEMTI cu bani.nu-si dau copii lSA STUDIEZE(asa spun ei)pentruca este foarte scump.Copii muncesc si apoi isi platesc studiile.Nu stiu de unde naiba romanii au atatia bani de studiaza acolo.Si sa-ti mai spun un lucru.ADEVARUL PENTRU CARE URASC ROMANIi;concetatenii mei merg acum ,sau mereu si muncesc ORICE,doar sa castige euro.Muncesc pe mai putini euro decat nemtii,si atunci ei sunt dati afara din serviciu si inlocuiti cu romani,bulgari,turcietc.Asta este motivul,si inca unul.ONDIFERENT DE VARSTA ROMANII NU S-AU DEBARASAT DE COMUNISM.Astea sunt motivele important,apoimai sunt hotia,minciuna si pur si simplu NIROSUL DE NESPALATI.Asta este motivul STUDENTULE ANDREI.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 19/03/2013 @ 9:52 AM | Răspunde

      • Statul englez, in eleganta sa, imprumuta studentii romani ca dupa terminarea facultatii si angajarea lor, sa returneze acest imprumut. Selectia nu este pe ochi frumosi si este pe notele si activitatile extrascolare din timpul liceului. In Anglia diplomele nu se dau ca in Romania, dupa modelul politicienilor romani care si-au luat diplome pe la 40-50 de ani. Partidele politice din Anglia nu au foarte multi membri ca in Romania. Cei care fac politica nu se gandesc la avantaje materiale ci se gandesc ca natiunea engleza sa prospere. Ei au fost un imperiu, au in ADN-ul lor expresia cuceritorilor si nu a umilintei si servilismului fanariot tipic romanesc. Asta face diferenta. Nu cunonsc societatea din Germania, dar practic daca te duci in Germania nu o sa te puna director general cu studii in Romania, cand facultatea Humboldt este intre primele 50 din lume. Au trecut aproape 24 de ani de la Revolutie si este rusinos ca ne raportam ca nivel de trai la perioada comunista. Este rusinos ca multe lichele sa fie in Parlamentul Romaniei. Este rusinos ca partidele sa nu isi gaseasca un lider de exceptie. Nu cumva nu putem sa ne autodepasim?

        Comentariu de Onofrei Andrei — 25/03/2013 @ 10:08 PM | Răspunde

  72. […] locul doi se situeaza un post redactat de Cristi Danilet pe blogul sau. Articolul a generat 356 de share-uri pe Facebook, 495 de comentarii, 1 128 de like-uri si a avut un scor […]

    Pingback de Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 25 februarie–3 martie | refresh.ro — 05/03/2013 @ 10:20 PM | Răspunde

  73. Stimate domnule judecator, colegul dumneavoastra judecatorul Neacsu afirma ca ati contestat revocarea din CSM la ICCJ desi stiati ca aceasta contestatie este inadmisibila, singurul scop fiind acela de a ramane in continuare membru CSM si a-i asigura domnului Basescu o majoritate in CSM care sa-i permita numirile la DNA, Parchetul General si ICCJ.
    Daca aceste acuzatii ar fi adevarate eu nu inteleg ce au de-a face aceste jocuri de putere cu menirea unui judecator, respectiv acea de a asigura infaptuirea in conditii optime a actului de justitie ?
    V-as fi recunoscator daca ati binevoi sa aveti o pozitie fata de aceste acuzatii. Va multumesc anticipat.

    Comentariu de Dan Butnaru — 06/03/2013 @ 3:23 AM | Răspunde

    • Eu nu imi permit sa critic niciun magistrat in public. Cine face asa ceva, are mari probleme, cel putin cu etica judiciara.

      Comentariu de Cristi D — 08/03/2013 @ 7:31 PM | Răspunde

      • Dle.Dan Butnaru!!!Ati vazut cine este NEACSU.ce a patin in aceste zile?Si chiar daca ar fi asa,eu prefer OAMENII LUI BASESCU decat ai MONEI PIVNICERu.Unul ne duce spre UE,iar femeia acesta diabolica cu clica ei spre Rusia.EU NU VREA ASTA.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 09/03/2013 @ 11:19 AM | Răspunde

  74. Interesant cum la anumite disfunctionalitati grosolane din justitie in timpul Epocii de Aur a lui Boc (daca tin bine minte si atunci aveam rapoarte externe negative la capitolul justitie) dl. Danilet avea cea mai stinsa voce din CSM. La fel de surprinzator este faptul ca unii ministrii ai transporturilor „cad greu la stomacul” UE iar altii nu. Pentru cine a uitat, un remember nu ar strica: Spionaj la Craiova. Radu Berceanu, acuzat de spionaj militar în favoarea Israelului… !

    Pentru cine lucrati, domnule Danilet?! Pentru dreptate?! :)))

    Comentariu de Iulius Georgescu — 19/03/2013 @ 4:19 AM | Răspunde

    • Daca nu ati fi vrut sa faceti o gluma, v-as fi scris un raspuns extrem de acid. Si eu cred ca sa spuneti Danilet avea cea mai stinsa voce din CSM e o gluma – una, ca sigur nu mai stiti nicio voce din CSM; doi, ca habar nu veti de reactiile mele publice.
      Asa ca, vazand ca dvs sunteti interesat de spionaj, nici nu mai indraznesc sa va intreb `Dar dvs pt cine lucrati?` (ca eu pentru cine lucrez scrie in CV-ul meu, care este public). Ci doar va trimit la prima mea reactie notabila ca membru CSM http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8632372-predoiu-deschide-conflictul-magistratii-tema-raspunderii-materiale-profesia-magistrat-nu-raspunde-pentru-face-danilet-punem-magistratii-tepusa-pentru-asa-vrea-poporul.htm, la prezentarea cu privire la coruptia din justitie publicata pe site CSM http://emap.csm1909.ro/site/Pages.aspx?id_page=13, apoi la foiletonul pe care i l-am facut lui Predoiu cu toate nerealizarile lui din timpul guvernarii Boc https://cristidanilet.wordpress.com/?s=predoiu si v-as trimite chiar si la o replica data lui Boc la anumite solutii magice gandite de el https://cristidanilet.wordpress.com/2010/07/28/de-ce-nu-judecam-dosarele-de-la-o-zi-la-alta-iata-de-ce/.
      Sfatul meu: intai va documentati si apoi emiteti idei. Face bine nu doar la igiena mentala, dar va asigur ca e mai bine pentru toata lumea.

      Comentariu de Cristi D — 19/03/2013 @ 5:04 AM | Răspunde

      • Domnule Danilet va multumesc pentru efortul de a-mi sugera spre documentare link-urile de mai sus. Nu ma asteptam sa ma considerati un nestiutor al pozitiilor dvs. pe care le-ati avut la anumite momente temporale. Justificarea prin opozitia/critica unor actiuni/intentii/performante ale exministrului Predoiu, ar parea valida in fata necunoscatorilor, dar nu si a mea. Stiu, ca si multi alti romani, ca la o initiativa salutara a presedintelui Basescu de a se gasi o solutie legala si general acceptata, pentru a se introduce raspunderea materiala si in magistratura, Predoiu l-a sustinut. Rugamintea presedintelui si a dlui. Predoiu a fost expres adresata CSM-ului. Astfel, membrii CSM s-au vazut in fata unei adevarate provocari: cea de a pune „masa critica” a primului pas in reforma justitiei. Cum in magistratura sunt multe minti luminate care si-au dat seama ca dupa primul pas al reformei vor veni, inevitabil, urmatorii, mult mai greu de suportat pentru sistemul caracterizat printr-o mare inertie, reprezentantii CSM nu au primit „lumina verde” de la magistraturile din tara pe care le reprezentau. Predoiu a fost asociat, in anumite cercuri, ca parinte moral al initiativei presedintelui. Era clar ca trebuia oprit sau inlaturat din functia de ministru al justitiei. In ce priveste „replica” pe care o mentionati ca i-ati dat-o dlui. Boc, premier la acel timp, este in fapt o explicatie data teoreticianului Boc de catre practicianul Danilet. Este de apreciat, totusi, „indrazneala”!
        In concluzie, imi mentin tot ce am afirmat in primul comentariu, si aceasta o declar fara sa „glumesc”.
        Sa auzim numai de dreptate si de o justitie reformata!
        Va doresc curaj, patriotism si mari succese!

        Comentariu de Iulius Georgescu — 19/03/2013 @ 10:09 PM | Răspunde

        • Mersi. Sunteti nedrept de critic cu mine. Bine ca nu va reprezint pe dvs in CSM: m-ati fi revocat cu siguranta. Dar macat ati fi motivat, fie chiar si in mod nedrept.

          Comentariu de Cristi D — 20/03/2013 @ 4:23 PM | Răspunde

          • Tin sa va contrazic in ipoteza avansata de dvs.: am inteligenta si integritatea pentru a actiona numai dupa cum imi dicteaza constiinta, incat nu v-as fi revocat. „Cu siguranta” v-au revocat colegii dvs. care, fie ca nu si-au ascultat constiinta (din diferite motive care decurg din „defectiunile” lor umane sau ale sistemului de justitie), ori nu v-au considerat de buna credinta (cum au facut si in cazul marelui actor Mircea Diaconu).

            Comentariu de Iulius Georgescu — 21/03/2013 @ 6:51 PM | Răspunde

    • Stimate domn Iulius Georgescu, dumneavoastra sigur lucrati pentru cineva ! Uitati-va mai putin pe Murdaria 3 si mai mult pe Animal Planet, ca aveti ce invata de aici. Cu stima, Tony Popescu

      Comentariu de panda1949 — 19/03/2013 @ 8:13 AM | Răspunde

      • Domnule Tony Popescu, va multumesc pentru sfaturi si va asigur ca imi place sa „diger” numai informatie bruta si completa, exact de la sursa sau cat se poate de aproape de sursa, in nici un caz din mass-media nationala care „serveste” romanilor informatii prelucrate si trunchiate. Trebuie sa remarc ca sunt surprins de siguranta dvs. Fara a avea intentia de a va supara, imi permit sa va sugerez sa nu fiti niciodata SIGUR atat timp cat nu aveti un as in maneca! Sau, poate aveti?! Cu deosebita consideratie si ganduri alese, Iulius Georgescu

        Comentariu de Iulius Georgescu — 19/03/2013 @ 8:51 PM | Răspunde

        • Stimate domn Iulius Georgescu, din nefericire Nu am nici un as in mana. Va dau dreptate in legatura cu stirile trunchiate si prelucrate care ni se servesc continuu, dar nu avem toti norocul de-a avea informatia bruta, pe care poate, ca o aveti dumneavoastra. Va garantez ca foarte, foarte putini oameni au parte de informatia bruta. Cu stima si consideratie, Tony Popescu

          Comentariu de panda1949 — 20/03/2013 @ 4:35 PM | Răspunde

    • Tuliua Georgescu,mi-e rusine ca sunt contemporan cu asa un dobitoc ca dumneata.Cati ani ai de esti imbacsit de comunism?Cand a facut Berceanu SIONAJ pentru Israel si noi nu stim?Pai atunci daca esti asa un informat,ce-ai de spus despre Vantu,TURNATORUL SECURIST Felix,despre Patriciu (amic cu Haisam)si alti impostori?Iti pun eu intrebae=rea care cu impertinenta si nesimtire i-ai pus-o d-lui Danilet.CU CINE ESTI TOVARASE,SI CUM ITI PERMITI SA SCRI AICI ,nesimtitult.Tanarul D-n Danilet,este respectat de toti oamenii de buna credinta ,nu de astia ca tine,.Stim ce-a facut D-l Danilet,si mai stim ce vreti sa faceti voi.Vreti Comunism ,cu neinstruiti si plagiatori ca primul vostru ministru,vreti subjugarea Justitiei de catre politic,vreti spre Est.Te-as sfatui,sa mai citesti istoria recenta a acestei biete tari.

      Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 19/03/2013 @ 10:10 AM | Răspunde

  75. Buna ziua domnule judecator
    Mentionez ca am participat la concursul de admitere in magistratura din noiembire 2010, noiembrie 2011, august 2012 si ianuarie 2013. La ultimele doua sesiuni am reusit sa obtin punctaje care sa imi permita sa parcurg cele trei probe impuse de regulament. Astfel, in ambele situatii, dupa primele doua probe ma situam in limita locurilor scoase la concurs iar in urma ultimei probe, respectiv interviul, am fost declarata respinsa. Fata de aceasta situatie am solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa mi se comunice fisa de evaluare realizata in urma sustinerii interviului, precum si obiectivele urmarite si ponderea acestora. CSM mi-a formulat adresa de raspuns prin care imi comunica o insiruire de obiective si ponderea acestora fara sa imi trimita fisa de evaluare pentru a intelege care este motivul pentru care sunt atat de mult depunctata. Recunosc ca aceasta proba imi creeaza mari frustrari deoarece nu inteleg ce anume se urmareste si ce nu reusesc eu sa indeplinesc. Mai mult decat atat nu inteleg de ce nu exista deloc transparenta cu privire la desfasurarea acestei probe si, de ce nu exista nicio posibilitate de contestatie.. Eu ma simt nedreptatita de felul cum am fost evaluata in urma interviului si nu mi se ofera posibilitatea sa iau la cunostinta de modalitatea de evaluare si, de asemenea, sa formulez o posibila contestatie.Consider ca acasta proba trebuie sa respecte aceleasi principii in ceea ce priveste transparenta si egalitatea de tratament.
    Fata de situatia de mai sus va solicit respectuos sa imi comunicati un punct de vedere si un sfat de urmat in lamurirea acestei situatii cu care ma confrunt.
    Va multumesc.
    Cu respect,
    Mihaela

    Comentariu de Mihaela — 27/03/2013 @ 12:20 PM | Răspunde

    • Mihaela, e clar ca ai evoluat. Dar sunt anumite reguli care trebuie respectate: comunicarea evaluarilor catre concurenti sau contestarea evaluarii la interviu nu e prevazuta/permisa de regulament. Cand vei fi judecator vei vedea ca ai anumite acte, notite pe care le utilizezi dar partile nu pot vedea decat rezultatul – de ex minuta, sau hotararea redactata. Succes mai departe! Astept sa fim colegi!

      Comentariu de Cristi D — 27/03/2013 @ 10:45 PM | Răspunde

  76. Domnule Danilet, de ce vreti sa ramaneti in CSM? De ce nu va duceti ca judecator, sa faceti dreptate in Romania? Sau va ganditi la banii pe care ii luati de la CSM? Noi studentii din Anglia dezaprobam modul d-vs de a contesta hotararea colegilor judecatori din tara, care nu doresc sa mai functionati in CSM. Demnitatea face diferenta.

    Comentariu de Andrei — 09/04/2013 @ 8:53 PM | Răspunde

    • Vreau sa raman in CSM ca sa fac ceea ce mi-am stabilit cand am candidat. De abia am o treime de mandat parcursa si mai am multe de facut. Mai vorbim la sfarsitul celor 6 ani daca am facut bine sau nu. In rest, cred ca faceti o confuzie intre demnitate si populism. Eu nu mi-am propus sa fiu pe placul nimanui, ci sa aplic legea. Cred ca va invata si in Anglia asta, nu?!

      Comentariu de Cristi D — 10/04/2013 @ 1:31 PM | Răspunde

      • D-l Danilet felictari si respect,pentru ceea ce faceti pentru Tara.Va invidiez pentru rabdarea si tactul pe care-l aratati fata de acesti ASA ZISI STUDENTI din Anglia.Daca ar fii studenti in strainatate ar observa realitatea din Romania si ar judeca normal.Dar acest tanar nu-i acasa cu capul,sau este Andrei Nastase.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 11/04/2013 @ 12:00 PM | Răspunde

    • Domnilor „studenti din Anglia” si noi dezaprobam modul dumneavoastra de incerca sa NU vedeti fortarea si manipularea judecatorilor din Romania, pentru demiterea domnului Danilet, de stim noi cine. Daca ai fost pedepsit, pe nedrept, eete normal sa ceri dreptate, iar revenirea pe vechea functie, unde a „deranjat” pe cineva ( pe coruptii care nu doresc sa fie judecati si amana la nesfarsit procesele lor ) si de aici a primit „rasplata” !

      Comentariu de panda1949 — 10/04/2013 @ 1:56 PM | Răspunde

      • Acestui Andrei i-am mai scris odata.Acum chiar vrea sa-i spun vreo doua???O fac.NU ESTI NICI UN STUDENT IN ANGLIA,esti un pierde vara de comunist,care in loc sa nveti,scri baliverne pe aici.Studentii din STRAINATATE,sunt aerisiti la cap ,nu idioti ca tine.Nu-ti da tie socoteala d-l Danilet.Noi cei multi si care vrem dreptate si libertatea Justitiei l-am sustinut pe acest minunat SPECIALIST si OM.Asa ca esti un neavenit aici,si daca inca odata mai indrasnesti sa jignesti acest DOMN,o sa ai de aface cu mai multi,mai studinte ce esti.NU CUMVA ESTI FIUL LUI NASTASE???????

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 10/04/2013 @ 9:16 PM | Răspunde

        • Eu nu te voi insulta, pentru ca altfel as decadea in proprii mei ochi. Eu te sfatuiesc sa iti faci abonament la ziare de tipul Washington Post, The Economist, The Guardian si vei afla pozitia ziaristilor straini cu privire la justitia din Romania si cu problemele cu care se confrunta romanii. Doresc o justitie corecta, independenta si nesubordonata politic asa cum este in Anglia. Nu doresc ca judecatorii sa tergiverseze procesele cu anii, sa dea solutii proaste, iar CEDO, cu cele peste 4000-5000 de procese, sa devina o institutie romaneasca. Am sa iti dau raspunsul ca nu imi pierd timpul si invat pentru ca in Anglia nu este ca in Romania unde diplomele se iau pe bani si pe relatii, faci facultatea la 40 de ani si la 41 de ani devii doctor. Cred ca vei medita nu asupra unui om, ci asupra unor institutii care nu functioneaza si insasi asupra lipsei de educatie a multor romani care nu numai in Anglia, ci si in Europa, i-au intrecut pe Albanezi in sensul ca jefuiesc, omoara, distrug, fura, bat etc. Nu ne mai doreste nimeni in Europa. Sincer imi este si rusine sa spun ca sunt roman, ca as putea sa fiu batut sau agresat din acest simplu motiv in orice moment. N-am sa mai scriu ca nu se poate discuta la modul elegant cu multi semidocti care, in lipsa de argumente, te injura si te ironizeaza. Dar modul romanesc este cel care a creat abuzul si ilegalitatea deoarece exista o lipsa de atitudine fata de problemele serioase ale Romaniei, care pe zi ce trece se transforma intr-o colonie. Romania nu a avut un Lech Walesa, un Vaclav Havel sau un Kaczinski si din acest motiv ne merge asa de prost.

          Comentariu de Andrei Onofrei — 11/04/2013 @ 8:15 PM | Răspunde

    • D-le Andrei, dumneata esti o singura persoana sau mai multe, nu ar fi cazul oare sa te lamuresti? Pe ce baza dezaprobati hotararea colegilor judecatori, d-le / d-lor? Pe o actiune pornita de fiul unui primar PNL (povestea e de notorietate)? Sa aiba oare politicul vreo implicare in aceasta intamplare, ce spuneti? Pe revocari facute de mantuiala, in care elemente formale nu erau in regula? D-le Andrei, acum ca v-ati facut norma de postari, treceti pe la casierie.

      Comentariu de Viorel — 11/04/2013 @ 1:38 PM | Răspunde

  77. As fi fericit daca s-ar aplica ‘Rule of law’ si daca constitutia nu ar fi calcata in picioare de politicieni si daca nu ar fi interpretata dupa bunul plac al celor de la putere.

    Comentariu de Andrei Onofrei — 11/04/2013 @ 8:21 PM | Răspunde

    • Eu as fi fericit sa imi spuneti daca judecatorii din Anglia sunt demisi/revocati la cererea colegilor sau, fie, a poporului. Ori daca se fac comisii parlamentare pt investigarea magistratilor. Si daca la TV se injura magistratii si se dezvaluie aspecte de viata privata asa ca la noi.

      Comentariu de Cristi D — 12/04/2013 @ 8:38 AM | Răspunde

  78. Dumnezeu sa va ajute , va rog nu va schimbati caracterul, luptati pentru dreptate, pana la urma cu ajutorul lui Dumnezeu si altor romani cinstiti, corecti, necumparati de leprele din justitie si din politica , veti reusi sa aduceti increderea cetatenilor corecti, muncitori din aceasta tara . Cu acte justificative, in regula , neluate in seama (de ce?),dupa 8 ani de judecata ,avocati corupti isi dau mana si ma aduc in pragul sinuciderii ,cu drepatea in mana. La cine sa cer sprijin , in cine sa am incredere? Cel platit sa te apere, sa fie corect , te vinde „pentru un pumn de dolari”. Dupa ce am castigat la 3 instante , sa pierd fiindca nu m-am pretat sa mituesc judecatorul de la Satu Mare, dar s-au inteles bine mersi acest judecatorul cu avocatul(fost judecator ) al partii adverse. Acum nu mai am bani pentru aparare la Curtea Apel Oradea .Iertati-ma dar nu mai am incredere in justitie si politica , nici atat!
    Judecatorii corupti ,dupa ce se infrupteaza din nedreptatea facuta , bine , mersi merg in pensie si nu le pasa de cadavrele pe care le-a facut si le lasa in urma lor. Pot manca pensia si ce au agonisit necinstit, nu le sta in gat? Unde esti tu Tepes Doamne…
    Multa sanatate , succes, vointa si crez in DVS si numai bine ,Dle judecator DANILET.

    Comentariu de ZAGREAN ELENA — 13/05/2013 @ 9:33 AM | Răspunde

  79. D-le Danilet stiti bine ca va respect enorm,ca tin la d-vs ca la copilul meu.As fii mandra sa am asa un copil,dar de data aceasta CSM,m-a si ne-a dezamagit pe multi.Ce a fost acea mizerie de verificare a celr 4 Procurori.Stiu ca nu puteti sa-mi raspundetindar am sa va impartasesc eu opiniile mele.Cred ca totul a fost facut cu INTENTIA nesabuita sa lase totul la latitudinea D-lui Presedinte.In felul acesta nu stiu cat vor mai avea oamenii incredere in Institutiile Statului,din care face parte si CSM.M-a dezamagit D-na Haineala,chiar nimeni n-a acordat vot negativ d-lui Nitu.Chiar toti au fost EXCEPTIONALI,de au fost votati in unanimitate?Era un ajutor mare pentru decizia D-lui Presedinte.care este intr-o pozitie ingrta ,dar care a aparat Justitia cu tot timpul cu ORICE PRET.Si aceasta a fost rasplata.Ma cuprinde tristetea si disperarea,iar in Justitie ce samai zic,cine mai are oare incredere.VA ROG DIN SUFLET pastrati-va verticalitatea si noi va vom fi alaturi ca-n totdeauna.
    Mult succes in actiunile viitoare si multa sanatate.Cu respect,si afectiune.
    O bunica.

    Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 13/05/2013 @ 6:06 PM | Răspunde

    • Nitu si Bica au avut majoritate.
      Sarut-mana, d-na Ruxandra!

      Comentariu de Cristi D — 13/05/2013 @ 8:16 PM | Răspunde

      • Buna dimineata..Aseara am vazut emisiunea lui Robert Turcescu,bine-nteles partea a 2-a si A.Pora spunea ca cineva s-a abtinut si precis aceea a fost d-na Haineala.Oricum esrte foarte trist si pentru noi si cred ca si pentru D-l Presedinte.Va multumesc mult pentru raspuns.si va rog sa -mi teimite-ti aici tot ce credeti ca merit sa vad.

        Comentariu de Ruxandra Sanda Popescu — 14/05/2013 @ 8:18 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu