CRISTI DANILEŢ – judecător

17/08/2017

Nu exista dreptul de a lua viata ta si a copiilor tai

Filed under: copii,educatie — Cristi Danilet @ 11:18 PM

3-baby-angel-680-48Astăzi o mamă s-a sinucis împreună cu cei trei copii ai ei. Rectific: AZI O MAMĂ ȘI-A UCIS COPIII, APOI S-A SINUCIS.

Împărtășesc viziunea lui Hegel cum că omul nu este proprietar al vieții sale, deci nu poate renunța când vrea la ea (Hegel, „Principiile filosofiei dreptului”, para. 70, adaos, publicată în 1820; pentru o viziune opusă – dar  vizând doar eutanasia în caz de boală gravă – a se vedea Curtea Supremă a SUA, cauza Cruzan v. Missouri, hotârîrea din 1990). Proprietatea poate viza numai lucruri exterioare omului, pe care acesta și le apropriază. Deoarece omul nu este stăpân pe viață întrucât ea nu este exterioară lui – ci viața este însăși întreaga sa activitate, întreaga sa personalitate –  nu există un drept de a-ți lua viața. Deci, NU EXISTĂ DREPTUL DE SINUCIDERE. De altfel, există doar „dreptul la viață”, consacrat în convenții și constituții, dar nu și un „drept la moarte”; iar în România art. 190 Codul penal interzice eutanasia.

Cu atât mai mult nimeni nu are dreptul de a lua viața altor ființe umane. Oamenii nu pot fi proprietari ai altor oameni – numai sclavii puteau fi obiect al proprietății, dar ei erau considerați lucruri. Or, indivizii care au drepturi sunt persoane, iar persoanele nu pot fi deținute ca proprietate de cineva. Așadar, COPIII NU SUNT PROPRIETATEA PĂRINȚILOR, astfel că părinții nu pot să facă ce vor ei cu micuții! Când e vorba de viața unui om, nu se aplică zicala „eu te-am făcut, eu te omor”.

Dar, pe noi nu ne preocupă lucrurile astea. Unii cred că educația juridică nu e importantă ca nu cumva să îi învățăm pe copii ce drepturi au, respectiv pe părinți și restul societății ce îndatoriri au față de aceștia. Trăim cu senzația că încă îi mai putem prosti pe micuți, spunându-le că ei nu contează și că părinții au drepturi absolute. Pentru noi, azi pare mai important să cerem statului să intervină în viața adulților pentru a le spună pe cine au voie să bage în pat și ce acte să dețină pentru aceasta, decât să milităm ca statul să organizeze educația juridică, educația sexuală și educația parentală pentru copii și tineri.

În timpul acesta, cifrele oficiale  – disponibile aici și aici – sunt înfiorătoare (și sunt convins că încă nu reflectă realitatea): 43.000 de copii sunt azi în instituții de ocrotire, fiind abandonați sau abuzați de părinți; 80.000 de copii au un părinte sau amândoi părinții plecați în străinătate la muncă; 6 din 10 copii declară că sunt bătuți de proprii părinți și 40% din aceștia din urmă chiar recunosc asta; un copil pe lună moare în bătaie în propria familie, la fiecare patru zile este înregistrat un caz în care o minoră este violată în familie; anul trecut 8 minori au fost omorâți de proprii părinți, alți 5 au fost victimele tentativei de omor din partea acestora și alți 12 au fost omorâți de frați; anul trecut 44 de copii minori au fost violați de proprii părinți și alți 6 de frați; doi din 10 copii români abandonează școala;  iar patru din 10 copii care merg la școală nu înțeleg ce se întâmplă acolo (sunt analfabeți funcțional)…

Românii trebuie să știe că există o lege privind drepturile copiilor – Legea nr. 272/2004. Iar Codul penal prevede sancțiuni mărite cu o pătrime pentru cei care își agresează membrii de familie –  art. 199.

Anunțuri

7 comentarii »

 1. Adevărat , copiii au dreptul la viață și la libertatea de gândire ,nimeni nu le poate distruge acest drept și nici nu li se poate lua dreptul la viață , părinții copiilor trebuie să gândească că , au fost și ei copii și sau bucurat de joacă ,așa și copiii lor trebuie să se bucure de joacă ,libertate în exprimare și dreptul la învățătură .

  Sfântul Dreptății „”„

  Comentariu de Vili Rupa — 18/08/2017 @ 11:16 AM | Răspunde

 2. Hinduismul accepta dreptul la moarte celor grav bolnavi dar si celor care nu mai au dorințe,ambitii,responsabilitati!

  Comentariu de Calin — 18/08/2017 @ 2:04 PM | Răspunde

 3. Domnului judecator Cristi Danilet,

  Imi ingaduiti o observatie fara a intra in contradictie cu parerea sau convingerea dvs..
  Doar ca este un rationament simplu si logic : nu poti sa judeci un sclav sau un animal sau un individ uman robotizat sau animalizat. Adica daca EU nu dispun de MINE insumi ca individ uman – NU POT FI JUDECAT nici de Dumnezeu nici de altii !
  OMUL poate fi judecat tocmai pt ca este liber (slobod) sa-si hotarasca singur ce face cu propria viata .Daca n-ar fi asa, raminind in contextul Scripturii, Dumnezeu l-ar fi ucis pe Lucifer , cel putin pt paguba imensa si nenorocirile aduse omenirii de mii de ani sau nu l-ar fi creat, … in Atotstiinta Sa !
  Sau cum spune in Ioan 8:36 „. Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu a d e v a r a t slobozi.” http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/8/36/#36 sau ” veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va face slobozi.” http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/8/32/#32 .
  Ne nastem fiecare CONDAMNAT la moarte cu dreptul de A ALEGE Viata si NU cu DREPTUL la Viata !

  Este diferenta in a dispune de un drept la Viata si a alege acest drept . Deci NU ne nastem cu dreptul la Viata ci ne nastem condamnati la moarte si cu dreptul de a alege Viata!

  Iar in sensul ideii de LIBERTATE INDIVIDUALA – orice OM liber dispune de sine insusi ( inclusiv sa-si intrerupa voluntar viata ) atit timp cit nu atinge libertatea celorlalti si nu incalca ordinea si bunele moravuri publice (Articol 26 din Constitutia Romaniei ) !!

  Am rugamintea sa nu promovati in niciun mod restringerea libertatii individului – oricum sunt destui altii care o fac si vor culege rezultatele propriilor alegeri gresite!
  Fiecare va ramine cu ce-a ales! Libertate in Adevar , Viata fizica eterna SAU sclavie, ingradirea libertatii individuale si disparitie pt totdeauna (moartea) !

  Si daca imi permiteti, va rog , un video cu Prima vizita a unui Papa catolic in Congresul American , din anul 2015:
  https://www.facebook.com/208842459562795/videos/vb.208842459562795/215071878939853/?type=2&theater si astfel de la minutul : 54:00 si in continuare spre final – vizionati vizita istorica a unui Papa catolic in Congresul S.U.A. ;
  congresmeni reprezentanti ai libertatii religioase si de constiinta – aplaudind un Reprezentant al limitarii acestor libertati, libertati pe care s-a construit America, libera de regi si papi !!!! …
  Vizionare cu folos imediat, personal si de folos in luarea unor decizii drepte, pentru eternitate !

  Va rog sa luati in considerare aceste citeva informatii referitoare la unele evenimente petrecute in anul 2015. Nu agreez agitatia sau alarma falsa dar de curind s-a intimplat ceva ce nu a mai existat pina acum .Si anume – in Congresul American a venit – pentru PRIMA DATA IN ISTORIA SUA – un Papa catolic , primit in aplauze frenetice de catre reprezentantii poporului american . Precizez ca America a crescut, s-a dezvoltat bazata fiind pe doua principii: Libertatea de constiinta si Libertatea religioasa. Europenii care au fugit de regalitatea si papalitatea din Europa au gasit in pamintul Americii libertatea necesara dezvoltarii depline (spiritual ,intelectual, economic ) fara sa fie constrinsi de regi si papi !! Iar ACUM – repet- pt prima data in istoria Americii- este primit in aplauze si recunoscut ca Sfintul Papa al Sfintului Scaun – papa Francisc. Este un semnal clar din partea Americii ca este dispusa sa renunte la cele doua Libertati care i-a asigurat dezvoltarea si prosperitatea pentru a ajuta Papalitatea sa ” vindece ranile omenirii ” !!!! Si America da tonul in privinta LIBERTATII INDIVIDULUI !
  Daca acolo Libertatea este restrinsa – vai de restul omenirii !

  Acesta este motivul pt care va ofer urmatoarele linkuri cu informatii despre acest eveniment pentru propriul dvs studiu biblic si inspiratie spirituala precum si despre consecintele precizate clar in profetiile biblice implinite in decursul istoriei omenirii, profetii din Daniel si Apocalips.
  http://ellenwhite.ro/resurse/carti-ellen-white-pdf/

  Sa va fie cu adevarat bine intotdeauna! … si sa alegeti ce ramine !

  Comentariu de Denisa Cristofil — 25/08/2017 @ 1:13 PM | Răspunde

  • Multumesc pentru comentariu. Va asigur ca raman un luptator al drepturilor si libertatilor omului. Inclusiv al libertatii de gandire si constiinta.

   Comentariu de Cristi Danilet — 28/08/2017 @ 12:24 PM | Răspunde

 4. ”Ne nastem fiecare CONDAMNAT la moarte cu dreptul de A ALEGE Viata si NU cu DREPTUL la Viata !”…………..Are logica ceea ce sustineti…insa situatia descrisa de domnul judecator in articolul de mai sus este asa cum a spus: ”azi o mama si-a ucis copiii!” Acei copii aveau ”dreptul la viata!!!!”……… Ei nu au ajuns la dreptul de A ALEGE Viata!

  PRIN URMARE, Omul trebuie sa inteleaga si respecte mai întâi DREPTUL LA VIATA. AVEM UN DREPT LA VIATA!!!! ȘI ACEST DREPT ESTE NEVOIE SA FIE PROMOVAT MEREU!!!!

  A promova dreptul la viața nu înseamnă o restângere a libertății individului ci ține de educație.

  Dreptul de a alege Viata este etapa următoare si tine de propria constiinta. Si ACEST DREPT NU ESTE NEVOIE SA FIE PROMOVAT!

  Comentariu de Silvia — 29/08/2017 @ 5:57 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: