CRISTI DANILEŢ – judecător

09/07/2018

Laura Codruta Kovesi la sfarsit de mandat

Filed under: DNA,MJ — Cristi Danilet @ 12:47 PM
Tags: , ,

Kovesi1. Președintele României nu avea de ales: deciziile CCR trebuie respectate, indiferent cât ar fi de nepopulare sau neplăcute. Asta înseamnă statul de drept: societatea care se supune legilor, deciziilor CCR date în interpretarea Constituției și hotărârilor judecătorești date în numele legii.

2. Doamna Kovesi nu mai este de azi șeful DNA. Merită felicitări pentru activitatea sa. Ea și toată echipa sa: poliție judiciară, procurori, grefieri, specialiști. Felicitări!

3. Lupta anticorupție, începută de procurorii Daniel Morar și apoi L.C.Kovesi, trebuie să continue. Anticorupția este o politică de stat a oricărei țări civilizate.

4. Ministrul Justiției nu are ce căuta în numirea șefilor de parchete. Și nici în gestionarea carierei magistraților. Pentru aceasta s-a creat în anul 2004 un CSM independent.

5. Populația ar trebui întrebată dacă își dorește procurori controlați politic și subordonați unui ministru, ori procurori independenți. Eu constat că standardul internațional este în favoarea independenței procurorilor, mai ales a celor anticorupție.

6. Pe actuala legislație, pentru numirea unui șef la DNA, procedura este următoarea: ministrul justiției face propunere, CSM avizează consultativ, iar Președintele țării numește. Acesta poate refuza propunerea (dar refuzul va putea fi exercitat o dată, potrivit modificărilor care vor fi în curând publicate în Monitorul Oficial). Pentru a elimina suspiciunile de politizare, ministrul trebuie să facă o procedură transparentă.

7. Este adevărat că o instituție nu se reduce la o persoană. Dar liderul contează enorm. Așa că trebuie să fim extrem de atenți la modul în care va fi selectat următorul șef al DNA.

10 comentarii »

 1. Eu personal nu sunt interesat cui i se supun sau nu procurorii ci mă interesează ca procurorii care greșesc voit sau nu să plătească din buzunarul lor sau cu închisoarea, la fel cum fac toți oamenii din tara asta, plus darea afara din parchete Deasemenea procurorii sa fie parte în procese, sa jure și ei pe biblie cum o fac toți când depun în fața instanțelor declarații , sa li se pună în vedere la fel că oricărui cetățean că dacă mint vor fi sancționați cf egii, sa nu mai trimită procurori de ședință ci cei care fac anchete sa răspunda personal în fața instanțelor pt ce au scris, sa plătească pt mărturie mincinoasă, daca au omis sau nu au vrut sa ia in calcul vreo proba, sa nu ia legătura cu judecătorul, nici macar telefonic, decât de fata cu părțile din procese, etc. Până atunci nu mai vorbiti de stat de drept că nu este și nu va fi. Ce vreți d.stra se numește dictatura procurorilor si a instanțelor care fac ce vor si nu răspund pt neregulile din dosare. As dori că cei care au fost nedreptățiți in dosare sa li se de-a dreptul la o rejudecare după depunerea unei cauțiuni uriase și dacă procurorul și judecătorul au gresit sa plătească cu închisoarea plus daune materiale egale cu cautiunea, platita din buzunarul lor acelei persoane nedreptatite. Procurorii și instsntele care au gresit dupa ce se câștigă la curțile europene, sa plătească din buzunarul propriu , nu din buzunarul tuturor! Fiți drept d.le Danilet….!

  Comentariu de Ion — 09/07/2018 @ 7:58 PM | Răspunde

  • Ceea cce vreti dvs deja este prevazut in legislatia noastra. Plus ca avem si cazuri de judecatori si procurori care au raspuns. Fiți informat altădată când vorbiți, domnule Ion!

   Comentariu de Cristi Danilet — 13/07/2018 @ 9:10 AM | Răspunde

 2. Pai cine sa ia initiativa sa intrebe populatia cin o seama de initiative stau la parlament de la referendumul din 2007?

  Comentariu de Gica Ungureanu — 09/07/2018 @ 11:33 PM | Răspunde

 3. Deciziile Curtii Constitutionale sunt general obligatorii….conform articolului 147 (4)….pot fi interpretari aici…ori sunt general obligatorii,ori sunt obligatorii.

  Comentariu de viorelcostin902204665 — 11/07/2018 @ 7:21 AM | Răspunde

 4. Prin unele modificări aduse legilor justiţiei şi codurilor penale se încalcă grav Constituţia şi Tratatele de aderare a României la UE. CCR a decis că multe din aceste modificări sunt constituţionale şi mai mult, CCR a încălcat grav Constituţia (principiul separării puterilor în stat) chiar în textul deciziei (motivării) privind revocarea dnei Kovesi – în care procurorii devin agenţi guvernamentali subordonaţi ministrului justiţiei (numit politic). Deci Guvernul, majoritatea parlamentară, CCR acţionează împotriva ordinii constituţionale, împotriva prev. Tratatelor internaţionale semnate de statul român şi noi asistăm neputincioşi la aceste acte de trădare naţională care riscă să ne scoată din UE şi NATO?! Aştept cu interes raportul Curţii de la Veneţia (că raportul GRECO a fost complet ignorat de guvernul şi Parlamentul PSD-ALDE) şi deciziile CCR pe modificările codurilor penale. Oare Uniunea Europeană o să ne mai ţină în UE, o să ne accepte să conducem UE, 6 luni din 2019, în condiţiile în care suntem conduşi în continuare de penali care fac din România un paradis al infractorilor din toată lumea şi un pericol pentru securitatea NATO şi UE (unii ziarişti denumesc ţara noastră UN VIITOR PENALISTAN) ?!!! Sunteţi prea optimist! Eu cred că dacă Dumnezeu nu va face o minune (poate pe 10 august) România va deveni un STAT EŞUAT CARE SE VA DESTRĂMA FOARTE REPEDE în folosul duşmaniilor noştri. România trece printr-un dezechilibru şi o criză de proporţii care poate duce la: sancţiunii dure din partea UE şi NATO, tensiuni şi tulburări interne (sau chiar război civil), intrarea în incapacitatea de plată, etc.. care ar justifica instaurarea stării de necesitate şi arestarea urgentă a tuturor TRĂDĂTORILOR de ţară (care cochetează pe faţă cu puteri străine ostile României şi încalcă ordinea constituţională aproape zilnic în interesul acestor străini).

  Comentariu de Alexandru Teodoreanu — 12/07/2018 @ 2:15 PM | Răspunde

 5. Domnule dr judecàtor Cristi Danilet ,
  stiti prea bine ,
  dintodeauna a existat suspiciunea cà acuzatorii interpreteazà cu rea credintà în defavoarea celui acuzat , cà judecàtorul este incapabil sà cuprindà corect si obiectiv argumentele pàrtilor implicate .
  Antichitatea greacà se manifesta prin vot (vezi procesul lui Socrate n. m.) . Crestinismul introduce „divinitate” actului de judecatà : se judecà în numele Regelui care este de „origine” divinà ; or , cel care judeca a trebuit sà aibà si el o origine „specialà” , deasupra gloatei !
  DeROBOTILOR INFORMATIZATI CU UN COD PENAL SI U COD DE PROCEDUR0 PENAL0 aici se trage inamovibilitatea judecàtorilor , de aici se trage uimitoarea pretentie absurdà , aceea a INDEPENDENTEI JUSTITIEI ! Politistii , grefierii , procurorii , judecàtorii SUNT FIINTE UMANE ! Ei nu sunt EXTRATERESTRI ! Nu au detasarea UNOR ROBOTI PLANIFICATI CU UN COD DE PROCEDURA PANALA SI UN COD PENAL ! Intima lor convigere este intima convingere a unui om pe care în doare o màsea în timpul procesului , sau a avut o disputà familialà si nu se poate concentra , nu mai poate fi atent la nuante si char la argumente !
  Sentinta contine întotdeauna un grad de eroare !
  Or , a cere INDEPENDENTA JUSTITIEI in aceste conditii este absurd si este si INUMAN ! Justitia trebuie sà se aplice sub controlul legilor si al SOCITATII ! Autocontrolul este din start viciat
  de apartenenta la aceasi categorie socio-profesionalà !
  Am sà và dau cel mai apropiat de dumneavoastrà exemplu de vicierea unui enunt care se vrea corect si inatacabil : felicitîndo pentru rezultatele obtinute pe doamna Laura Codruta Kovesi ai ignorat cu bunà stiintà abuzurile colosale ale Sistemului Judiciar
  prin expunerea unor nevinovati prezumtivi la umilirea totalà pri încàtusarea lor si filmarea si retransmterea imaginilor înjositoare
  si cu enorme consecinte psihologice entru cei încàtusati !
  Or , nu v-ati desolidarizat de aceastà prcticà insultàtoare pentru
  Drepturile Omului , nu v-ati desolidarizat PUBLIC!
  Nu vorbesc despre actele odioase ale unor procurori , ale unor judecàtori santajati (peste trei mii de dosare ale unor procurori si judecàtori întocmite de DNA ) .
  Parafrazînd , INDEPENDENTA JUSTITIEI NASTE MONSTRI !

  Comentariu de adria nicol — 25/08/2018 @ 5:31 PM | Răspunde

  • Eu zic ca spuneti prea multe prostii o data. Nu exista judecatori santajati. Nu exista mii de dosare intocmite de DNA. Incercati sa va folositi creierul: se utilizeaza la gandit!

   Comentariu de Cristi Danilet — 28/08/2018 @ 1:11 AM | Răspunde

 6. Eu nu m-am referit injurios la creierul dumneavoastrà ! Nu aveti nici experienta nici palmaresul profesional pentru a da lectii ! Apàrati o falsà cauzà ! Justitie independentà nu existà ! Si cînd existà terorism judiciar se ajunge la Încàtusarea unei populatii ! Realitatea
  nu poate fi trucatà , domnule judecàtor ! Insukta se manifestà în lipsà de argumente !

  Comentariu de adria nicol — 28/08/2018 @ 4:44 PM | Răspunde

 7. Và urez numai bine , domnule judecàtor !
  Desigur stiti , judecàtorii sunt ultima sperantà în dreptate !

  Comentariu de adria nicol — 28/08/2018 @ 10:17 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: