CRISTI DANILEŢ – judecător

24/10/2018

Clasare în cazul arhivei SIPA. Campania EvZ a fost o minciună.

Filed under: presa,SIPA — Cristi Danilet @ 10:53 PM
Tags: , , ,

SIPAAcum un an EvZ a demarat o campanie împotriva echipei ministeriale care a decis închiderea DGPA (fosta SIPA) și sigiliarea arhivei fostului serviciu secret de informații a ministrului justiției. Am avut onoarea să fac parte din acea echipă care a luat acea decizie istorică, de a opri adunarea de informații secrete despre funcționarii și magistrații din justiție. Am fost acuzat de Dan Andronic și ziarul său că am comis acte ilegale în legătură cu acea arhivă. Mai mult, s-a făcut speculația că cei care au deținut ilegal acele documente ar fi șantajat magistrați pentru a se obține condamnări în marile dosare din România.

Ca urmare, la 16.05.2017 am formulat o plângere penală adresată Parchetului pentru a se analiza dacă s-au comis ilegalități de către persoanele care au avut acces la documentele arhivate și astfel s-a format un dosar penal la DIICOT. Ulterior, DIICOT a fost sesizată și pentru a verifica dacă se adeveresc cele decise prin Hotărârea Parlamentului privind raportul final al Comisiei de anchetă privind desființarea DGPA, la 5.07.2018. Cele două dosare au fost conexate.

Ca urmare au fost anchetați și audiați ministrul justiției de la acea vreme, toți membrii comisiilor de inventariere, inclusiv subsemnatul, angajați la SIPA/DGPA, precum și jurnaliștii care au intrat în posesia unor rapoarte clasficate „scurse” de cineva din comisie.

În urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei sau din echipele celorlalți miniștri ai justiției nu au comis vreo infracțiune legate de documentele din acea arhivă. Mai mult, cu privire la acuzația pe care EvZ mi-a adus-o în concret procurorii au stabilit că NU EXISTĂ FAPTELE. Cu alte cuvinte, nu e vorba că aș fi comis ceva, dar că ar fi trecut prea mult timp să fiu sancționat; nici că aș fi comis ceva, dar fapta ar putea să nu fie ilegală; ci se constată oficial că NU AM COMIS NIMIC în realitatea obiectivă de genul faptelor afirmate în ziar. De altfel, nici în raportul comisiei parlamentare de anchetă nu se constată vreo neregulă comisă de mine. Iar în declarațiile publice pe care le-au făcut, membrii comisiilor care au intrat în arhiva SIPA după mine au infirmat și ei cele spuse în ziar (de ex, AICI)

Adică….tot ce s-a spus despre mine în EvZ constituie calomnie. Pun mai jos dovada, după care voi demara procedura de tragere la răspundere civilă a publicației și fiecărui redactor care a scris acele mizerii despre mine.

8 comentarii »

  1. Felicitări ! Se calomniaza intens in ultimii ani, e foarte bine când presa mincinoasa plătește

    Comentariu de Popescu — 24/10/2018 @ 11:01 PM | Răspunde

  2. E deja un fapt de notorietate, comentat de mult timp in toata presa, ca d-na Macovei ( et co ) i-a dat o copie a arhivei SIPA presedintelui de la acea vreme, Basescu. Datorita acestui fapt, sistemul judiciar , cel putin prin sefii sai, au pornit sa-i execute cu mult zel pe adversarii politici ai fostului presedinte. Iata de ce este atat de bine-venita infiintarea unui departament pentru analiza abuzurilor magistratilor.
    Este semnificativ faptul ca d-na Macovei nu a negat niciodata informatiile din presa in ceea ce priveste „”donarea”” unei copii a arhivei SIPA catre fostul presedinte Basescu.
    Cei care au o memorie buna isi pot aminti deasemeni fotografiile aparute in presa, fotografii care ii surprindeau pe d-na Macovei si pe dl. Danilet la meetingurile PD ( PD care il avea sef pe Basescu la acea vreme ).

    Comentariu de Cri — 25/10/2018 @ 3:08 AM | Răspunde

  3. […] ieri că acum un an de zile EvZ demarase o campanie împotriva echipei ministeriale care a decis […]

    Pingback de Clasare în cazul SIPA. Comisia parlamentară s-a inselat | CRISTI DANILEŢ - judecător — 25/10/2018 @ 4:02 PM | Răspunde

  4. […] intrat in posesia unor rapoarte clasificate scurse de cineva din comisie”, scrie Danilet, pe blogul sau. Magistratul a publicat si parti din ordonanta de […]

    Pingback de Dezvaluiri din ancheta arhivei SIPA: 80% din informatiile obtinute de serviciul secret erau puse la dispozitia Rodicai Stanoiu - DC360 Dezvaluiri din ancheta arhivei SIPA: 80% din informatiile obtinute de serviciul secret erau puse la dispozitia Rodicai S — 05/11/2018 @ 8:29 AM | Răspunde

  5. […] au intrat in posesia unor rapoarte clasificate scurse de cineva din comisie”, scrie Danilet, pe blogul sau. Magistratul a publicat si parti din ordonanta de […]

    Pingback de Arhiva SIPA: 80% din informatiile obtinute de serviciul secret erau puse la dispozitia Rodicai Stanoiu - Informateca Dezvaluiri din ancheta arhivei SIPA: 80% din informatiile obtinute de serviciul secret erau puse la dispozitia Rodicai Stanoiu — 05/11/2018 @ 8:45 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un comentariu